La barna lage feriemiddagen

La barna lage feriemiddagen

Denne vinterferieuken velger vi en oppskrift som er så enkel at selv de største barna kan klare det, med bare litt assistanse.

Saftig svinekjøtt liker alle barn, med pasta til er kysten klar for et fredelig måltid uten "huff og æsj". Mange barn er dessuten svært negative til sauser som forstyrrer bildet. Mens vi voksne gjerne vil ha noe attåt.

Flytende grønt

For å gjøre tilfredsstille alle smaker og gjøre smaksopplevelsen større for de største, er en paprikasaus tingen. Dessuten er det ikke umulig at de mest eksperimentelle blant de små vil falle for krydret og sødmen i saustilbehøret. Selv om det nok lønner seg å utelate ansjosen og redusere noe på hvitløken i versjonen til de minste.

Dette er ellers grønnsaker i flytende form. Så er det også unnagjort. Selv om vi nok vil anbefale litt ekstra grønt ved siden av. Det frisker nemlig opp tallerkenen vesentlig.

Lag dobbel porsjon

Fordelen med denne sausen er at den holder seg noen dager i kjøleskapet og kan dermed lages i stand hjemme før du reiser til mer primitive kjøkkenforhold.

Den er dessuten så anvendlig at du bør lage en stor porsjon. Den er nemlig perfekt å dryppe på pizza-en eller servere ved siden av pølsene eller smøre på gammelt brød som er ristet i pannen og servere sammen med spekemat eller ost og skinke.

På de neste sidene finner du drikkeforslagene og oppskriften

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen