Dagens rett Ovnsbakt laks med sitron

La laksemiddagen lage seg selv i ovnen

En innbydende lakserett står på menyen denne tirsdagen, og enklere enn dette kan det neppe gjøres. Kanskje kan det være en løsning for laksen på selveste nasjonaldagen?

Når et lekkert fiskemåltid er så lett å lage og ikke minst smaker så godt som denne retten, er det all grunn til å ha fisk oftere på menyen:

Flere velsmakende lakseretter finner du her 

Her bestiller du  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Ovnsbakt laks med sitron

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g skinnfri laksefilet
1 ss smør
2 sitroner
En liten neve persille
1 dl crème fraîche
couscous 

mynte
sitron

 
 

Fremgangsmåte

Skjær fileten i 8 like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider.

Legg stykkene i en smurt ildfast form. Del en sitron på langs og skjær halvdelene i skiver som legges mellom laksestykkene.

Riv skallet av den andre sitonen og dryss det over fisken. Klipp persillen grovt og dryss den over fisken.

Ha 1 ts crème fraîche på hvert laksestykke.

Sett formen inn i ovnen på øverste rille, ca 175 grader. Stekes i 10-15 minutter, til fisken er gjennomstekt.

Serveres straks, gjerne med couscous med mynte og sitron til.

Andre lekre oppskrifter med laks

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Couscoussalat med mynte og sitron

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

1 ts

Fremgangsmåte

Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl. Tilsett finhakkede urter.

Bland olje, sitronsaft, sukker, presset hvitløk, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt. La det hele trekke smak i minst en time.

Tilsett gjerne grønnsaker etter eget ønske slik som tomater, rødløk, agurk, eller bønner.

Tips: Dette er en deilig salat du kan nyte som den er, eller ha som tilbehør til deilige kjøttretter, gryter eller annet.

Flere deilige salater

Retter med couscous

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen