Lær å lage mat sammen med barna eller barnebarna - 12. og 13. september

Lær å lage mat sammen med barna eller barnebarna - 12. og 13. september

Kunne du tenke deg å lage mer mat sammen med egne barn og barnebarn? Under Matstreif arrangerer Norges Bygdekvinnelag sammen med Cecilie Rørvik og Lene Solberg fire morsomme og lærerike kurs for barn og voksne i fellesskap.
Redaksjonen
02 September 2014 - 13:55

På kursene får barn og voksne sammen muligheten til å boltre seg med fargerike og friske råvarer på kjøkkenet, samtidig som de lærer å lage sunn og god mat fra bunnen av.

Under Matstreif står kjappe, enkle retter med grønnsaker og fisk på menyen: Lær å lage prinsessedipp, friske salater, og finn ut av hva havets skattekiste rommer.

Våre kurs passer for alle uansett nivå og erfaring på kjøkkenet, og egner seg godt for barn mellom 5 og 15 år i følge med en voksen (inntil to barn pr. voksen). Det er begrenset med plasser, så her gjelder førstemann til mølla- prinsippet!

Etter kurset kan du også delta i vår konkurranse og vinne en opplevelsesdag med en kokk!

Velg ett av de fire kurstidspunktene nedenfor:

Kurs nr. 1:

Dette får du oppleve: Du får lære å lage sunn og god mat fra bunnen av sammen med barna under kyndig veiledning.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Det dere lager.

Dato og tid: Fredag 12. september kl. 17.00 - 18.00.

Sted: Kursteltet på Tjuvholmen, Aker Brygge.
Pris: kroner 170 pr. voksen (inntil to barn gratis pr. voksen)
Antall plasser: 25

Ved utfylling av bestillingsskjemaet bruker du bare navnet på den voksne og føyer til antall barn etter etternavnet ditt.
Eksempel Fornavn: Ola, Etternavn: Nordmann 1 barn.

 

Kurs nr. 2:

Dette får du oppleve: Du får lære å lage sunn og god mat fra bunnen av sammen med barna under kyndig veiledning.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Det dere lager.

Dato og tid: Fredag 12. september kl. 14.00 - 15.00.

Sted: Kursteltet på Tjuvholmen, Aker Brygge.
Pris: kroner 170 pr. voksen (inntil to barn gratis pr. voksen)
Antall plasser: 25

Ved utfylling av bestillingsskjemaet bruker du bare navnet på den voksne og føyer til antall barn etter etternavnet ditt.
Eksempel Fornavn: Ola, Etternavn: Nordmann 1 barn.

 

Kurs nr. 3:

Dette får du oppleve: Du får lære å lage sunn og god mat fra bunnen av sammen med barna under kyndig veiledning.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Det dere lager.

Dato og tid: Lørdag 13. september kl. 13.00 - 14.00.

Sted: Kursteltet på Tjuvholmen, Aker Brygge.
Pris: kroner 170 pr. voksen (inntil to barn gratis pr. voksen)
Antall plasser: 25

Ved utfylling av bestillingsskjemaet bruker du bare navnet på den voksne og føyer til antall barn etter etternavnet ditt.
Eksempel Fornavn: Ola, Etternavn: Nordmann 1 barn.

 

Kurs nr. 4:

Dette får du oppleve: Du får lære å lage sunn og god mat fra bunnen av sammen med barna under kyndig veiledning.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Det dere lager.

Dato og tid: Lørdag 13. september kl. 16.00 - 17.00.

Sted: Kursteltet på Tjuvholmen, Aker Brygge.
Pris: kroner 170 pr. voksen (inntil to barn gratis pr. voksen)
Antall plasser: 25

Ved utfylling av bestillingsskjemaet bruker du bare navnet på den voksne og føyer til antall barn etter etternavnet ditt.
Eksempel Fornavn: Ola, Etternavn: Nordmann 1 barn.

 
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp, refunderes ikke kursavgiften.

Spørsmål? Send en mail.

Norges Bygdekvinnelag

Kursene er en del av Norges Bygdekvinnelags satsing i 2014, «Aksjon sunn matglede». Med støtte fra Gjensidigestiftelsen jobber Bygdekvinnelaget for å skape sunne matvaner i hverdagen og øke den praktiske kunnskapen om råvarer og matlaging, med fokus på matglede og trivsel rundt mat og måltid.

Kursholderne Cecilie Rørvik og Lene Solberg er erfarne kursholdere for Margit Vea barnematkurs, og er opptatt av at maten skal smake godt og være næringsrik, variert og bestå av rene, lokale råvarer etter sesong.

For informasjon om Aksjon sunn matglede og Norges Bygdekvinnelag, besøk vår hjemmeside: www.bygdekvinnelaget.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren

Dette er nemlig mencia og Bierzo på toppnivå, men til veldig gunstige priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Friskt og syrlig eller fyldig og komplekst preger ølene i månedens spesialslipp
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol juni 2021

Friskt og syrlig eller fyldig og komplekst preger ølene i månedens spesialslipp

Dette er tiden for å hamstre øl! I Vinmonopolets spesialslipp for juni finner du flere komplekse og friske klassikere i storflasker som er perfekte til å lagre til den store post-koronafeiringen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du har lyst på en pause fra spritzen
Ukens drink
Sloe gin fizz

Når du har lyst på en pause fra spritzen

Den friske smaken av slåpebær er perfekt i sommervarmen, og drinken kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her