Lær å lage mat sammen med barna eller barnebarna - 12. og 13. september

Lær å lage mat sammen med barna eller barnebarna - 12. og 13. september

Kunne du tenke deg å lage mer mat sammen med egne barn og barnebarn? Under Matstreif arrangerer Norges Bygdekvinnelag sammen med Cecilie Rørvik og Lene Solberg fire morsomme og lærerike kurs for barn og voksne i fellesskap.
Redaksjonen
02 September 2014 - 12:55

På kursene får barn og voksne sammen muligheten til å boltre seg med fargerike og friske råvarer på kjøkkenet, samtidig som de lærer å lage sunn og god mat fra bunnen av.

Under Matstreif står kjappe, enkle retter med grønnsaker og fisk på menyen: Lær å lage prinsessedipp, friske salater, og finn ut av hva havets skattekiste rommer.

Våre kurs passer for alle uansett nivå og erfaring på kjøkkenet, og egner seg godt for barn mellom 5 og 15 år i følge med en voksen (inntil to barn pr. voksen). Det er begrenset med plasser, så her gjelder førstemann til mølla- prinsippet!

Etter kurset kan du også delta i vår konkurranse og vinne en opplevelsesdag med en kokk!

Velg ett av de fire kurstidspunktene nedenfor:

Kurs nr. 1:

Dette får du oppleve: Du får lære å lage sunn og god mat fra bunnen av sammen med barna under kyndig veiledning.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Det dere lager.

Dato og tid: Fredag 12. september kl. 17.00 - 18.00.

Sted: Kursteltet på Tjuvholmen, Aker Brygge.
Pris: kroner 170 pr. voksen (inntil to barn gratis pr. voksen)
Antall plasser: 25

Ved utfylling av bestillingsskjemaet bruker du bare navnet på den voksne og føyer til antall barn etter etternavnet ditt.
Eksempel Fornavn: Ola, Etternavn: Nordmann 1 barn.

 

Kurs nr. 2:

Dette får du oppleve: Du får lære å lage sunn og god mat fra bunnen av sammen med barna under kyndig veiledning.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Det dere lager.

Dato og tid: Fredag 12. september kl. 14.00 - 15.00.

Sted: Kursteltet på Tjuvholmen, Aker Brygge.
Pris: kroner 170 pr. voksen (inntil to barn gratis pr. voksen)
Antall plasser: 25

Ved utfylling av bestillingsskjemaet bruker du bare navnet på den voksne og føyer til antall barn etter etternavnet ditt.
Eksempel Fornavn: Ola, Etternavn: Nordmann 1 barn.

 

Kurs nr. 3:

Dette får du oppleve: Du får lære å lage sunn og god mat fra bunnen av sammen med barna under kyndig veiledning.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Det dere lager.

Dato og tid: Lørdag 13. september kl. 13.00 - 14.00.

Sted: Kursteltet på Tjuvholmen, Aker Brygge.
Pris: kroner 170 pr. voksen (inntil to barn gratis pr. voksen)
Antall plasser: 25

Ved utfylling av bestillingsskjemaet bruker du bare navnet på den voksne og føyer til antall barn etter etternavnet ditt.
Eksempel Fornavn: Ola, Etternavn: Nordmann 1 barn.

 

Kurs nr. 4:

Dette får du oppleve: Du får lære å lage sunn og god mat fra bunnen av sammen med barna under kyndig veiledning.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Det dere lager.

Dato og tid: Lørdag 13. september kl. 16.00 - 17.00.

Sted: Kursteltet på Tjuvholmen, Aker Brygge.
Pris: kroner 170 pr. voksen (inntil to barn gratis pr. voksen)
Antall plasser: 25

Ved utfylling av bestillingsskjemaet bruker du bare navnet på den voksne og føyer til antall barn etter etternavnet ditt.
Eksempel Fornavn: Ola, Etternavn: Nordmann 1 barn.

 
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp, refunderes ikke kursavgiften.

Spørsmål? Send en mail.

Norges Bygdekvinnelag

Kursene er en del av Norges Bygdekvinnelags satsing i 2014, «Aksjon sunn matglede». Med støtte fra Gjensidigestiftelsen jobber Bygdekvinnelaget for å skape sunne matvaner i hverdagen og øke den praktiske kunnskapen om råvarer og matlaging, med fokus på matglede og trivsel rundt mat og måltid.

Kursholderne Cecilie Rørvik og Lene Solberg er erfarne kursholdere for Margit Vea barnematkurs, og er opptatt av at maten skal smake godt og være næringsrik, variert og bestå av rene, lokale råvarer etter sesong.

For informasjon om Aksjon sunn matglede og Norges Bygdekvinnelag, besøk vår hjemmeside: www.bygdekvinnelaget.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her