Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Oppskrifter hjemmelaget saft

(AnnaPustynnikova)

Ukokt saft av hagebær

 

Kaldrørt saft

Antall porsjoner

50

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1.5 kg

Fremgangsmåte

Skyll og rens bærene.

Mos eller kutt bærene i skiver, og legg dem i en bolle.

Løs opp vinsyren i vannet, og hell det over bærene.

Dekk til bollen, og la den stå kaldt i 24 timer. Hell blandingen opp i en silduk, og la saften renne av i 30 minutter. Mål opp saften, og tilsett sukkeret. Skum av, og tilsett Atamon, som er et konserveringsmiddel du får kjøpt i de fleste dagligvare butikker

Hell saften over på kokte flasker. Fyll flaskene helt opp. Kork flaskene. Oppbevares kaldt. Hvis saften fryses, er det ikke nødvendig å bruke konserveringsmiddel.

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Roman Isaykov

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Rårørt saft

Antall porsjoner

50

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 l

Fremgangsmåte

Rens og skyll bærene grundig.

Mos bærene i en skål. Rør i demerarasukker og sitronsyre.

Dekk til skålen og sett den i kjøleskapet i en uke.

Sil saften. Hell over på godt rengjorte flasker.

Sett på kork. Saften oppbevares i kjøleskap eller fryses.

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Roman Isaykov

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen