Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Oppskrifter hjemmelaget saft

(AnnaPustynnikova)

Saft av ville bær

 

Hyllebærsaft

Antall porsjoner

50

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 kg
0.5 kg
1.2 l

Fremgangsmåte

Skyll bær og epler.

Fjern de grove stilkene fra bærene, og del eplene i båter. Ha bær og eplebåter i en kasserolle, og hell på vannet. Kok opp, og la det deretter småkoke under lokk i 30 minutter.

Hell over i et sileklede, og la det renne av i 30 minutter. Mål opp saften, og hell den tilbake i en kasserolle.

Tilsett 6 dl sukker per liter saft, og kok i 5 minutter under omrøring. Skum godt av.

Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Tips:
Mål opp saften og ikke bruk mer enn 6 dl sukker per liter saft.

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: elfgradost

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Tindvedsaft

Antall porsjoner

25

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

6 dl
tindvedbær
6 dl

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Foto: white_caty

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen