Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Oppskrifter hjemmelaget saft

(AnnaPustynnikova)

Rabarbra gir lekker saft

Rabarbrasaft på én to, og ferdig

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 l

Fremgangsmåte

Vask rabarbraen og del opp i biter. Kok opp rabarbra og vann. La småkoke i 15-20 minutter til grøtkonsistens.

Sil av frukten gjennom et dørslag gjerne også kledd med et glasshåndkle og ta vare på saften.

Ha den tilbake i kjelen sammen med sukkeret. Rør til det er oppløst. 

La småkoke i noen minutter. Avkjøl og hell i en flaske med kork. Oppbevar i kjøleskap. 

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: larik_malasha

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Rabarbrasaft

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1.5 l

Fremgangsmåte

Skyll rabarbraen. Kutt den i biter. Kok rabarbrabitene i vannet til de er helt myke. Ha dem i en silduk, og la renne av i 30 minutter. Vask kasserollen, og hell tilbake saften. Tilsett sukker og sitronsaft.

La koke til saften er helt klar. Skum godt av under kokingen. Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på kork. Oppbevar kjølig.

Tips: Rabarbraen kan byttes ut med annen type frukt eller bær. En god match er 50/50 rabarbra og jordbær.

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen