DAGENS RETT: Lag en hot vri på en amerikansk klassiker

Dagens rett Chilipølser på makaroniseng

(Bilde: Matprat/Espen Grønli)

Lag en hot vri på en amerikansk klassiker

Mac'n cheese får fart på seg når du tilsetter chilipølser. Dessuten blir middagen mer fullverdig. Her er den lettlagete oppskriften.

At ostegratinert makaroni er populært blant store og små, er lett å forstå. Den enkle retten blir mye kulere med chilipølser.

Velger du fullkornspasta, får du et enda mer fullverdig måltid.

Det du trenger å vite om pasta finner du her

Glem for all del ikke salaten til.

Her skaffer du deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Chilipølser på makaroniseng

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

3 stk
1 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225°C.

Bland ferdig kokt makaroni med egg, purre og mesteparten av osten. Tilsett salt og pepper.

Ha blandingen i en smurt ildfast form og legg på skiver av chilipølse. Dryss resten av osten på toppen.

Sett formen midt i ovnen og stek i 15 - 20 minutter, til formen er gjennomvarm og gyllen.

Server gjerne en god salat ved siden av.

Lekre pastaretter finner du her

Tips: Her kan du bruke dine favorittpølser, gjerne med litt smak.
 
Del purren på langs og skyll den godt før du kutter den opp, det sitter gjerne litt jord igjen under bladene.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen