Dagens rett

Laksesafransuppe

Det blir en smakfull fiskesuppe på den som følger dagens forslag til hva du kan lage av lettlagete middagsretter, selvsagt med tilhørende drikkeforslag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Laksesuppe med safran og blåskjell

Fremgangsmåte

Vask og skyll blåskjellene godt og fjern byssustrådene. Kok dem i hvitvin til de åpner seg. Kast blåskjell som ikke åpner seg. Sil fra kraften og ta vare på den. Lag en jevning av hvetemel og smør/margarin og spe med fisk- og blåskjellkraft. Tilsett 2 dl fløte og la suppen koke ca 20 minutter. Ha i mer kraft/buljong om den blir for tykk. Tilsett safran og smak til med salt og hvit pepper. Skjær laksefiléten i biter og ha den i og la dem trekke noen minutter. Rens blåskjellene og ha dem i, spar noen med skall til pynt ved servering. Server suppen med loff og kryddersmør (smør tilsatt finhakket persille og hvitløk).

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen