DAGENS RETT: Lam med mojo og saltkokte poteter fra Kanariøyene

Dagens rett Lam med mojo og saltkokte poteter fra Kanariøyene

Drøm deg tilbake til Kanariøyene med denne vrien på lam

Sett det fantastiske lammekjøttet på menyen i dag med denne spennende retten som er raskere å lage enn du kanskje tror.

Det smaksrike kjøttet fra lammelåret kan brukes til så mye mer enn bare å lage søndagssteik av. 

Lam er populært i mange andre land også, og her har du en lekker rett fra Kanariøyene hvor det får følge av saltbakte poteter og mojo, som er klassikere fra et av nordmenns favorittferiesteder.

Se hva de ulike deler av lammet kan brukes til her

 
 
 

Lam med mojo og saltkokte poteter fra Kanariøyene

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 ts
Mojo
Kanaripoteter
2.5 stk

Fremgangsmåte

Mojo:
Finhakk hvitløken. Rens paprikaene og skjær dem i biter. Fres hvitløk og paprika i litt olje sammen med spisskummen.

Legg det i foodprocessor og kjør det til purè. Spe med olje og sitronsaft mens maskinen går. Smak til med tomatpurè og kajennepepper.

Kanaripoteter:
Vask potetene godt, slå i vann til potetene er delvis dekt (ca 75 %), ha i saltet og ha på lokk. Kok potetene møre.

Når potetene er kokte slår du av vannet og lar kjelen stå på platen litt - til de har tørket godt - pass på at de ikke svies. Spises med skallet på.

Lammeskivene:
Hakk hvitløken og fres den blank i olje eller smør. Legg den til side, ha mer olje eller smør i panna og stek lammeskivene i 2-3 minutter på hver side.

Krydre med oregano og legg kjøttet over i en ildfast form. Legg over hvitløken. Stek i ovn på 225 grader i 6-8 minutter.

Server lammet med kanaripotetene som dyppes hele med skall i sausen og spises ved siden av.
Tips: Sausen skal være "hot", men den er god i mild utgave også. Blir den for tykk, så spe med litt vann.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen