Lammegryte med hvite bønner og tomat

Søndagsmiddagen serveres deg av ekteparet Bent og Annette Stiansen som mener at vi har mye godt lam i Norge. Men det har de også i Provence, og deres beste lam kommer fra Sisteron, en by som ligger langt inne i Provence langs napoleonsruten på vei til Grenoble, forteller Stiansens, som selvsagt har vært der.

Franskmenn liker svært godt tørkede belggrønnsaker, som bønner og linser. Smaken fra bønnene harmonerer fint med det syrlige i tomatsausen. Oppskriften er hentet fra deres nye bok, Stiansens kulinariske koffert .

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lammegryte med hvite bønner og tomat

Fremgangsmåte

Del kjøttet i 3 x 3 cm store terninger. Fres kjøttet i olivenolje til det får en pen brunfarge og tilsett hvitvin og kraft. Salte og pepre og tilsett en boks med hakkede tomater.

Kok opp og skum godt. La kjøttet småkoke under lokk i 30 minutter, så tilsettes hele hvitløksfedd med skallet på, rensede småløk og hvite bønner som har ligget i rikelig med vann natten over. Nå er også tiden inne for å tilsette timian og rosmarin.

Kok opp og la gryten stå og småkoke under lokk i en time. Smak til med salt og pepper og tilsett cherrytomater fem minutter før servering. Serveres med brød til.

Sendt inn av

Foto: Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen