Dagens rett

Lammelår fra Rana

Lammekjøtt er mye brukt i tradisjonsmat i de mange hjem, slik som i denne søndagens herlige middag.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lammelår fra Rana

Antall porsjoner

6 - 8

Ingredienser

2 ts

Fremgangsmåte

Bland sammen kefir, timian, rosmarin og hvitløk.

Tøm blandingen i en stor plastpose, legg så i lammelåret (med eller uten bein). Knyt igjen posen. La ligge i kjøleskap i 2 døgn.

Ta lammelåret ut av posen og stryk av noe av marinaden med hånden. Den skal ikke skylles i vann. Krydre med salt og pepper.

På lammestek er det viktig å benytte et steketermometer - sett den inn  i den tykkeste delen av steken men ikke inn mot benet. Stekes ved 125 grader til kjernetemperaturen er 68-72 grader.

Til denne retten kan det serveres råstekte poteter, lammesaus og grønnsaker.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen