Dagens rett

Lammemedaljong med rosinsaus

En saftig lammebiff er helgematen sin det. Det nærmer seg nemlig påsketid, så hvorfor ikke allerede nå trene litt på høytidens lammeretter?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lammemedaljong med rosinsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 stk
små biffer fra lammefileten à ca. 80 g
0.5 ts
8 skiver
1 ts
2 dl
lammekraft/buljong

Fremgangsmåte

Krydre biffene med pepper og timian. Rull en baconskive rundt hver biff og fest den med tannpirker eller hyssing.

Legg rosinene i rødvin. Finhakk løk og hvitløk.

Brun biffene jevnt på begge sider og rundt. La de ettersteke ett minutt og ta de ut av pannen. Ha sjalottløk og hvitløk i pannen og la det surre litt før du tilsetter rosmarin og tomatpuré. Slå i halvparten av rødvinen. Rør godt og la dette koke inn til halv mengde, ca. 5 minutter. Tilsett resten av rødvinen, rosinene og kraft/buljong. Kok videre i nye 5 minutter til sausen er passe tykk.

Legg biffene i sausen og la dem trekke et par minutter før servering.
 
Server gjerne med friterte potetstrimler og spinatsalat.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Spinatsalat

Fremgangsmåte

Rist pinjekjernene i en tørr, varm panne til de blir pent brune, og ta dem ut. Ha olje i pannen, tilsett spinaten og vend til den begynner å falle sammen. Kryst over litt sitronsaft, og bland i pinjekjernene.
 
Dette er et nydelig tilbehør til de fleste stekte kjøttretter, men prøv den gjerne til fisk også.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Friterte potetstrimler

Fremgangsmåte

Riv potetene grovt på et råkost-jern eller i foodprosessor.
Skjær vårløk i tynne strimler. Varm opp oljen i en kjele til den er frityrvarm og dryss i potetene og vårløk. La de dekke hele pannen. Fritér noen minutter til de blir gylne og sprø. Ta potetene ut av oljen med en hullsleiv og legg de på et tørkepapir. Dryss på litt salt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen