Dagens rett

Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

By på denne klassikeren til søndagens middag
Foto: (Matprat/Kim Holthe)

By på denne klassikeren til søndagens middag

Lammeside er en stykningsdel som bør brukes oftere, rimelig og smaksrik, perfekt om det er mange til bords. Du finner den i fryseren på en velassortert butikk nå midt mellom sesonger.
11 Mars 2023 - 01:00

Det nærmer seg lammesesong nummer to - nemlig påsken. Men kanskje du har noe igjen i fryseren som ikke er brukt ennå? Kanskje laget du ikke lammerull til jul og har en gjenglemt lammeside igjen? Lammesiden er ikke den som er førstevalget som søndagsmiddag, og det er synd for den har en perfekt fettmarmorering og er full av smak, og her får du en enkel tradisjonsrett som er skapt for å deles. 

Se alle våre andre oppskrifter med lam  

Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Fremgangsmåte

  1. Lammerull: Ben ut lammesiden og fjern overflødig fett. Dette kan du evt. spørre betjeningen i kjøttdisken om å gjøre for deg.
  2. Brett ut lammesiden med kjøttet opp. Smør sennepen utover.
  3. Bland sammen salt, pepper, persille og finhakket løk og fordel over kjøttet.
  4. Rull stramt sammen og surr med bomullstråd.
  5. Brun rullen i en jerngryte. Dekk med kraft/vann. Sett inn steketermometer. Kok opp og la trekke ca. 1 time til steketermometeret viser 65° C.
  6. Sursøt løk- og persillesaus: Sil kraften og kok den opp.
  7. Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann eller strø maisennajevner i den kokende væsken mens du rører. 
  8. Tilsett finhakket løk, persille og sennep. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker.

Server lammerull med kokte poteter, gulrot, aspargesbønner og sursøt løk- og persillesaus.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her