Legg turen innom Nordisk mesterskap i østersåpning

Legg turen innom Nordisk mesterskap i østersåpning

Legg turen til Grebbestad like ved Strømstad denne helgen og hei frem et sterkt norsk lag i Nordisk mesterskap i østersåpning.
01 Mai 2013 - 15:05

Dersom du denne helgen befinner deg i kjøreavstand til Strømstad, bør du benytte anledningen til å legge turen innom Grebbestad og Nordisk mesterskap i Østersåpning.

Se resultatene her

Mesterlag fra Norge

Norge har vært i toppsjiktet innen østersåpning i mange år, og under årets Nordiske mesterskap stiller de fire beste norske deltakerne fra fjorårets norgesmesterskap:
Heini Petersen, Maria Brendehaug Petersen, Gorm Brænd Nørum og Xiang Xu.
 
Regjerende Norgesmester, Heini Petersen, har dermed også muligheten til å befeste sin rang innen de beste norske deltakerne.

I fjorårets verdensmesterskap i Galway gjorde Petersen i kampens hete en aldri så liten tabbe. Resultatet ble en niende plass.

Med et slikt lag tegner det for en utrolig spennende konkurranse i morgendagens mesterskap i Grebbestad Havn fra klokken 12.

Blodfattig alvor

Deltakerene skal åpne 30 østers hver seg og bedømmes på flere kriterier. Østersen skal være åpnet og være serveringsklar, den skal ikke være kuttet, dommerene skal ikke finne hverken skallrester eller blod i østersene.
 
Dommerpanelet ledes av ingen ringere enn regjerende verdensmester, Michael Moran.

Kystperle nær grensen

Denne lille byen rett på andre siden av grensen er en idyll som mange kjenner fra sommermånedene.
 
Grebbestad ligger ikke mer enn drøye to timers tur fra Oslo (34 km syd for Strømstad), og er historisk sentrum for Sveriges østersoppdrett og en naturlig kulisse for konkurransen.
 
Så pass på å legge turen innom denne spesielle konkurransen og få deg en opplevelse du sent vil glemme.
 
Tid: lørdag 4. mai fra klokken 12.00
Sted: Grebbestad Hamn, Grebbestad, Sverige
Følg E6 sørover mot Gøteborg (se kart)

Årets konkurransedeltakere:

• Johan Malm - Sverige, Svensk mester og World Cup-vinner 2012, Verdensmester 2010, Nordisk mester 2009
• Lars Karlsson - Sverige, Sølv i svensk mesterskap 2012
• Dieter Berner - Sverige, Bronse i svensk mesterskap 2012, Verdensmester 2003
• Hasse Johannesson - Sverige, fjerdeplass i svensk mesterskap 2012, Europeisk mester 2006, Verdensmester 2007
• Peter Sandqvist - Sverige, femteplass i svensk mesterskap 2012
• Linda Andreasson - Sverige, sjetteplass i svensk mesterskap 2012, Sveriges beste kvinnlige konkurranseåpner
• Simon Tønsager - Danmark, Danish Cup Champion 2012, Nordisk mester 2011
• Jonas Tønsager - Danmark, Bronse i Danish Cup 2012, Dansk mester 2011
• Karsten Bonde -  Danmark, fjerdeplass i Danish Cup 2012
• Anti Lepik - Estland, Estländsk mester 2012
• Johann Schlag - Finland, Finsk mester 2012
• Martin Söderström - Finland, Nordisk mester 2012
• Heini Petersen - Norge, Norgesmester 2012, Nordisk mester 2006
• Maria Brendehaug Petersen - Norge, Sølv i norgesmesterskapet 2012
• Xiang Xu - Norge, Bronse i norgesmesterskapet 2012
• Gorm Brænd Nørum - Norge, fjerdeplass på norgesmesterskapet 2012

Her ser vi fjorårets fire beste deltakere (fra høyre): Heini Petersen, Maria Brendehaug Petersen, Xiang Xu og Gorm Brænd Nørum.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften
Dagens rett

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften

Retten klarer seg utmerket godt med bare torsk og salsa verde. Men kjører du løpet helt ut, blir du rikelig belønnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her