Lei av den samme kyllingoppskriften? Her finner du garantert ny inspirasjon
(Bilde: Lilechka75)

Glem ikke kyllingleveren - en virkelig delikatesse

 

Kyllinglever

 

Kyllingleverpate

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

2 ss
hakkede,
1.5 dl
75 g
2 dl
3 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Finhakk sjalottløk og surr den i olje til den blir blank og myk. Tilsett urter, madeira og konjakk og la det småkoke til det er igjen ca. 2 ts av væsken.

Slå ned temperaturen og ha i kyllinglever og resten av ingrediensene. Rør til smøret har smeltet.

Hell alt over i en hurtigmikser og kjør til fin konsistens. Hell over i små smurte ildfaste former.

Sett formene i en langpanne med varmt vann og stek i ovn ved 170 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl.

Dekk formene med smeltet smør (må ikke koke) og små timian/rosmarinkvister. Server kyllingleverpatéen som en forrett med toast til.

Her finner du veldig mange oppskrifter med kylling

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen