Lettlaget kjærlighetsmat

Overrask med en treretter på Valentinsdagen. Med champagne i glasset blir det ekstra stas.

Champagne og da særlig de rosa utgavene , gir denne treretters menyen det lille ekstra. Men det er slett ikke nødvendig å spandere så dyre dråper for at middagen skal bli vellykket. Du finner derfor rimelige forslag til hver av de tre rettene. Aller viktigst er at maten lages med kjærlighet, og serveres i romantiske omgivelser. Ha en god Valentine.

Blinis med fenalår, rogn og reker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

10 g
2.5 dl
1 stk
0.5 ts
Topping
100 g
rød lodderogn

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 grader, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget, ha eggeplommen og salt i deigen og rør godt.
 
La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.

Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.

Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.

Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver. Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker. Pynt eventuelt med friske urter og sitron.

Oppskrifter på pannekaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Aprikosfylt kalkunrull

Fremgangsmåte

Brett ut overlåret. Skjær eventuelt bort hinner og sener. Ha på salt, kvernet pepper og bre over sennep.

Legg på hakket persille, estragon og hakkede aprikoser. Rull sammen og surr med litt bomullstråd.

Brun rullen raskt på alle sider i en panne med smør.

Ha rullen over i en ildfast form og sett et steketermometer i midten av rullen. Ta den ut når steketermometeret viser 68 °C. Avkjøl på fjel.

Pynt rullen med hakkede aprikoser og pistasjnøtter og server med en plommesaus .

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fritert ridderost med aprikos og valnøtter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 ss
1 stk
0.5 dl
1 dl

Fremgangsmåte

Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen.

Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.

Servér ostebiter med aprikos, valnøtter og rødbetespirer. Dryss over litt rosepepper.

Prøv gjerne denne serveringsmetoden med andre oster også.

Flere osteretter

Sendt inn av

Foto: Jarle Nyttingnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen