Dagens rett

Lime-marinert kylling

Hva med en forfriskende kyllingrett der sitrusfrukter sammen med en herlig persillesaus gir middagen en uventet ny smakskarakter. Det spennende med slike smaksnyanser er at også vinvalget blir annerledes når maten blir syrligere. Det er nettopp derfor vi i dag går for en hvitvin fra Sør-Italia.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lime-marinert kylling

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose. Legg i de rå kyllingstykkene og knyt igjen posen. Legg posen kjølig minst 3-4 timer og vend på den noen ganger i løpet av marineringen. Tørk lett av kyllingstykkene.

Stek kyllinglår i ildfast form i stekeovnen ved 160 °C i 40 minutter (kyllingbryst i 30 minutter). Server limemarinert kylling med kokte rotgrønnsaker, persillesaus og kokte poteter. Pynt med limeskiver og persille.

Persillesaus:
Finhakk løken. Fres den i smør i en kjele sammen med persille til løken blir blank. Tilsett vin og la det koke noen minutter. Ta kjelen av platen. Visp lett sammen eggeplommene og rør inn litt av sausen. Hell så alt tilbake i kjelen under omrøring. Varm opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at den er tilsatt eggeplommene, da kan den skille seg. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen