Lofthus til Energihotellet

John Korff Lofthus har overtatt som daglig leder på det nye Energihotellet i Nesflaten i Ryfylke.

Han kommer fra jobben som soussjef på Holmenkollen Park Hotel i Oslo. Men han valgte vekk Oslo til fordel for det lille tettstedet Nesflaten i Suldal.
 
Ville hjem
- Jeg ville hjem til Vestlandet. Dette er en spennende utfordring, og det er ikke så langt fra Nesflaten til Lofthus, sier den 24-årige hotelldirektøren til Stavanger Aftenblad.
 
Arkitekt Geir Grung oppførte på 1960-tallet noen bygninger i forbindelse med utbyggingen av Røldal-Suldal Kraftverk. Etter hvert er driften på Nesflaten blitt automatisert og styres fra Hydros driftssentral på Rjukan.
 
Gladmatsjef
- Da Hydro ønsket å overlate driften av messebygget til aktører med fokus på framtidsrettet næring, så vi vår store mulighet, forteller Sigve Skretting.
 
Gladmat-sjefen i Stavanger er en av eierne i Energihotellet AS.
 
Eierne har investert 1,5 millioner kroner i oppussing av messebygget. Arkitektfirmaet Helen&Hard har tatt seg av oppgraderingen som har gitt 14 dobbeltrom.
 
Kantinedrift
Energihotellet skal drive kantine for 40 ansatte i Hydro. Dette er ryggraden i driften. Hotellet skal også henvende seg mot bedriftsmarkedet. Det skal arrangeres kurs, konferanser og events med hovedvekt på mat og kultur.
 
- Spesielt utvalgte kokker skal vise hva de og matfylket vårt kan by på. Det blir matkurs, vinkurs og parteringskurs, sier Skretting.
 
Foruten hotelldirektøren er det i dag tre ansatte i deltidsstillinger. Kokker hentes inn til arrangementene. Blir aktiviteten høy vil den faste bemanningen øke.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen