Godbiter i pollisten
Manges pinotfavoritt har fått et enda bedre søsken

Manges pinotfavoritt har fått et enda bedre søsken

Den californiske pinot noiren med den iøynefallende oransje etiketten er nå kommet i en enda bedre versjon.
Aase E. Jacobsen
20 Februar 2017 - 17:17

Babcock Sta. Rita Hills Pinot Noir 2013 kommer nemlig fra et enda mer begrenset område, nemlig den forholdsvis nye AVA-en (American Viticultural Area) Sta. Rita Hills som er en del av det større Santa Barbara County. Det gjør den enda mer spisset og med enda mer av den lekre kjøttfulle bærfrukten som Babcock er blitt synonymt med.

Les mer om folkene bak disse vinene

Denne litt mer konsentrerte vinen har fått mer ny eik og lengre tid i fatene enn den andre. Eiken har den allerede «svelget».

Veldig prisgunstig

Også denne selges til en mye lavere pris enn hva andre Sta. Rita Hills-viner på polet.

Her kan du se hva de andre vinene fra samme underområde har å by på

Men det er likevel ikke Babcocks toppnivå av enkeltvinmarksviner fra Sta. Rita Hills. Mer et stopp underveis. En tredel av druene kommer fra noen av deres 27 hektar med vinmarker. Som alle altså ligger i Sta. Rita Hills, mellom Lompoc og Buellton. Resten kommer fra andre vinmarker i Sta. Rita Hills.

Fikk drahjelp av Sideways

Babcock-familien begynte sin karriere som vinmakere på 1980-tallet med å levere druer til mer erfarne naboer som Jim Clendenen på Au Bon Climat. Godt naboskap er åpenbart regelen fortsatt selv om stadig flere setter sitt eget navn på etiketten i området i dag.

Spådommen fra 10 år tilbake er helt klart oppfylt

Sta. Rita Hills fikk nemlig en boost med filmen Sideways som ble delvis spilt inn her.

Filmens popularitet skapte også problemer

Den gjorde at amerikanere for alvor begynte å spørre etter «pinøu» i stedet for «mørlåo». På tide med et gjensyn?

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen
Godbiter i pollisten

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen

Den er intet mindre enn det aller beste vinkjøpet i basis på tvers av alle farger og vinstiler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie
+
Ukens vin

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie

Conero er ikke det mest kjente vinområdet i Italia, men det betyr lite når vinen skiller seg ut som i dette tilfellet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like

Mange sparker i gang oktober med å kjøpe denne smeltedigelen av en ost. Det finnes ikke en hipp og trendy vinbar i Oslo som ikke har denne på menyen i sesong. Og hvorfor skulle de la være? Det er en helt magisk ost når den kommer fra ovnen

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen
Godbiter i pollisten

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen

Den er intet mindre enn det aller beste vinkjøpet i basis på tvers av alle farger og vinstiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie
+
Ukens vin

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie

Conero er ikke det mest kjente vinområdet i Italia, men det betyr lite når vinen skiller seg ut som i dette tilfellet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 01.november

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

Møt legendariske Casa Ferreirinha og få nye favoritter fra Portugals vinregion nummer én. Som abonnent sparer du 245 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne retten kan alle klare
Dagens rett
Pølseform med purre

Denne retten kan alle klare

Selv en så enkel rett som dette, kan vekke matglede hos alle familiens medlemmer. Og hvem som helst kan lage den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like

Mange sparker i gang oktober med å kjøpe denne smeltedigelen av en ost. Det finnes ikke en hipp og trendy vinbar i Oslo som ikke har denne på menyen i sesong. Og hvorfor skulle de la være? Det er en helt magisk ost når den kommer fra ovnen

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her