Dagens rett

Ikke smakt matjessild før? Da har du noe stort i vente

Denne oppskriften fungerer like godt som en smårett nå i julestria som på et sildebord.

 Matjessild er en virkelig delikatesse som vi må til Holland for å finne røttene til. Heldigvis lages det også litt her til lands, og du finner den i frysedisken i velassorterte butikker. Det er en sesongvare og sesongen er om våren, derfor selges den som fryst vare, Men kvaliteten er upåklagelig og smaken - ja, den må oppleves. Den spesielle framstillingsmetoden gjør at den får en smøremyk konsistens, helt annerledes enn spekesild.  

Derfor hører den hjemme på et sildebord - eller når du skal pleie deg selv med noe ekstra godt. 

Les mer om hvordan matjessild blir til og om sild som sådan

Se våre oppskrifter med matjessild 

 Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Marinert matjessild med grillet paprika

Fremgangsmåte

Ha alle krydderene til marinaden i en morter og støt dem sammen. Bland sammen med olivenoljen og ha i de ferdig vaskede og rensende filetene av matjessild.

Mariner silden i 12 timer før servering.

Bland alle ingrediensene til sausen sammen og sett kaldt.

Smør paprikaen med litt olje og grill den under grillelementet til skinnet blir svart og begynner å boble. Snu paprikaene ofte! Legg dem i en plastpose så snart de grillet på alle sider, og la kjølne litt før du skreller dem.

Del opp paprikaen i store biter og fres den i en panne med litt olivenolje, finhakket hvitløk og basilikum rett før servering. Fordel paprikaen på fire tallerkner, dander matjessildfiletene over og dekorer med salaten og friske urter.

Ha sausen rundt retten og dryss over godt med frisk dill. Server gjerne med gode poteter eller mørkt, litt søtt brød av pumpernikkeltypen.

Se flere lekre silderetter her

Sendt inn av

Foto: Studio Gerstmann - Malinowski

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen