Mer godt fra slottet

I august i fjor kunne vi glede deg med ekte slottsvin i boks. Nå har det samme slottet tappet enda bedre vin i denne for så mange kjære emballasjen. En rik boksevin som er svært anvendelig enten du nyter den til mat eller alene.

Robert Vic Cabernet-Merlot (Rich Blend) 2001 (46269) fra middelalderslottet Les Preignes les Vieux er som navnet antyder en rik blanding. I motsetning til den andre slottsboksen, Robert Vic Rabbit Red Selection 2012 (45840) er ukens vin mindre typisk for området, og vi befinner oss altså i Languedoc, rent druemessig. Her er det nemlig cabernet sauvignon og merlot i forholdet 60/40 som er utgangspunktet. Og som skulle tyde på noe mer i retning av Bordeaux enn Languedoc.

Men i dette relativt varme klimaet resulterer en slik resept i noe ganske annerledes. Begge druene gir under disse forholdene rundere og mer sødmefylt frukt og noe mer rustikk vin. Når vinbonden gjør jobben sin og begrenser hvor mye hver vinstokk gir i form av druer, slik som hos Robert Vic, blir også konsentrasjonen i vinen stor. Til tross for at dette slottet totalt kontrollerer rundt 300 hektar, er oppfølgningen svært nøye og bruken av plantevernmidler og gjødsel tilfredstiller kravene til økologisk jordbruk.

Robert Vic Cabernet Merlot Rich Blend 2001 avslører dette forholdet allerede gjennom duften som byr på rene konsentrerte aromaer av mørke bær som solbær, søte blåbær og bjørnebær, sjokolade og lakris samt jordsmonn. Smaken følger opp med fyldig og syrlig bærpreg, særlig av bjørnebær og solbær, fine tanniner, god lang ettersmak av mørke bær, lakris og mokka. Harmonisk og vellaget vin som er svært anvendelig på matbordet, til nærmest alt av kjøtt, samtidig som den er deilig å drikke som den er.

Mens vi er inne på dette slottets viner, må vi også nevne deres aller billigste vin, Le Mas de Robert Vic 2013 (45916) som er et røverkjøp. Selvsagt et godt stykke unna sin storebror både hva konsentrasjon og stil angår, her er det nemlig en veldig tradisjonell drueblanding med grenache, cinsault og alicante bouschet som gjelder. Og det gir seg utslag i en frisk og krydret bærduft. Smaken er veldig saftig og bløt. Perfekt følge til lyst kjøtt, pasta eller pizza.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen