Mer godt fra slottet

I august i fjor kunne vi glede deg med ekte slottsvin i boks. Nå har det samme slottet tappet enda bedre vin i denne for så mange kjære emballasjen. En rik boksevin som er svært anvendelig enten du nyter den til mat eller alene.
Aase E. Jacobsen
14 Mars 2003 - 12:16

Robert Vic Cabernet-Merlot (Rich Blend) 2001 (46269) fra middelalderslottet Les Preignes les Vieux er som navnet antyder en rik blanding. I motsetning til den andre slottsboksen, Robert Vic Rabbit Red Selection 2012 (45840) er ukens vin mindre typisk for området, og vi befinner oss altså i Languedoc, rent druemessig. Her er det nemlig cabernet sauvignon og merlot i forholdet 60/40 som er utgangspunktet. Og som skulle tyde på noe mer i retning av Bordeaux enn Languedoc.

Men i dette relativt varme klimaet resulterer en slik resept i noe ganske annerledes. Begge druene gir under disse forholdene rundere og mer sødmefylt frukt og noe mer rustikk vin. Når vinbonden gjør jobben sin og begrenser hvor mye hver vinstokk gir i form av druer, slik som hos Robert Vic, blir også konsentrasjonen i vinen stor. Til tross for at dette slottet totalt kontrollerer rundt 300 hektar, er oppfølgningen svært nøye og bruken av plantevernmidler og gjødsel tilfredstiller kravene til økologisk jordbruk.

Robert Vic Cabernet Merlot Rich Blend 2001 avslører dette forholdet allerede gjennom duften som byr på rene konsentrerte aromaer av mørke bær som solbær, søte blåbær og bjørnebær, sjokolade og lakris samt jordsmonn. Smaken følger opp med fyldig og syrlig bærpreg, særlig av bjørnebær og solbær, fine tanniner, god lang ettersmak av mørke bær, lakris og mokka. Harmonisk og vellaget vin som er svært anvendelig på matbordet, til nærmest alt av kjøtt, samtidig som den er deilig å drikke som den er.

Mens vi er inne på dette slottets viner, må vi også nevne deres aller billigste vin, Le Mas de Robert Vic 2013 (45916) som er et røverkjøp. Selvsagt et godt stykke unna sin storebror både hva konsentrasjon og stil angår, her er det nemlig en veldig tradisjonell drueblanding med grenache, cinsault og alicante bouschet som gjelder. Og det gir seg utslag i en frisk og krydret bærduft. Smaken er veldig saftig og bløt. Perfekt følge til lyst kjøtt, pasta eller pizza.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her