Mer restriktiv alkoholpolitikk i Sverige

Den nye alkoholloven som skulle tre i kraft i Sverige 1. juli er utsatt.

Den svenske Sprit & Vinleverantörsföreningen beklager utsettelsen.

− Det er naturligvis kjedelig. Og får vi en ny regjering, kommer ikke tilværelsen til å bli lettere, sier Erika Nylander, foreningens sjef i følge www.wownews.se . Og legger til:

− Den nye loven inneholder en hel del forenklinger som ville gjøre vår virksomhet lettere. Det gjelder ikke minst om større tydelighet når det gjelder serveringsløyve og vinmesser, noe som vi har sett fram til. Generelt er vi positive til den nye loven, den er både liberal og innovativ.

Det som skaper usikkerhet og som nå skal gås gjennom på ny, er punktene som berører markedsføring.

- Om målet er en regel om forbud mot bruk av bilder, har man i loven ikke lyktes å spesifisere hva som menes med en kommersiell annonse. Gjelder det importørenes hjemmesider? Og skal det i så fall gjelde Systembolagets hjemmeside? Det er fortsatt svært uklart.

Et mulig regjeringsskifte til høsten skaper grunnlag for uro rundt den nye alkoholloven.

- Ennå har ikke opposisjonen kommentert den nye alkoholloven. Men vi vet at de rødgrønne har meldt om økte alkoholskatter. Vi vet også at de er mye mer restriktive enn alliansen (av Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet Liberalerna og Kristdemokraterna, red.anm). En ny regjering vil ikke gjøre tilværelsen lettere, sier Nylander til WOW News.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen