Ukens kake

Prinsessemuffins

Morsdag, valentinsdag eller bursdag? Disse muffinsene passer overalt
Foto: (Dansukker.no)

Morsdag, valentinsdag eller bursdag? Disse muffinsene passer overalt

Hver munnfull har nemlig alt hva en kakemons begjærer.
09 Februar 2023 - 12:00

Det er ikke så rart, for utgangspunktet for disse muffinsene er en svensk  marsipankakeklassiker kalt prinsessekake. Det betyr at muffinsene også er fylt med vaniljekrem, bringebærsyltetøy og pisket krem. 

I Norge er prinsessekake gjærbakst

Populære smaker som alle liker og som går igjen i mange kakeoppskrifter. Derfor passer de også godt til så vel morsdag som valentinsdag - eller bursdag for en prinsesse uansett alder.

Her er andre kakeoppskrifter med de samme smakene

Prinsessemuffins

Prinsessemuffins

Fremgangsmåte

  1. Bringebærsyltetøy: Rens bringebærene og ha dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret. La koke i 3–4 minutter.
  2. Skum av syltetøyet. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig.
  3. Vaniljekrem: Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk.
  4. Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig.
  5. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
  6. Hell tilbake i kasserollen, og kok opp under konstant visping.
  7. Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper.
  8. Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.
  9. Muffins: Smelt smøret og tilsett melk. Visp egg, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett melkeblandingen.
  10. Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren. Hell opp i papirformer på langpanne eller i muffinsplate. Legg en teskje med bringebærsyltetøy i hver muffins.
  11. Stek midt i ovnen på 225 °C under- og overvarme i ca. 10–12 minutter. Avkjøl på rist.
  12. Lag et hull i hver muffins og fyll det med vaniljekrem.
  13. Visp kremfløten og fyll den i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt krem på hver muffins.
  14. Pynt: Smelt hvit sjokolade og sett til side. Strø melis på bakebordet og kjevl marsipanen tynt ut. Trykk deretter ut 60 sirkler, 5x5 cm, med en rund kakeform. Brett hver sirkel inn mot midten 2 ganger.
  15. Plasser 4 brettede sirkler med spissen mot hverandre og drypp litt sjokolade midt på, slik at de fester seg sammen. Fest så den siste brettede sirkelen på midten. La sjokoladen stivne før du legger blomsten midt på kremen. Sikt over melis.

Vi byr på mange andre oppskrifter på muffins

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her