Muligheter for kupp

Muligheter for kupp

Marsauksjonen til Vinmonopolet har mange godbiter for den som søker vellagret påfyll til kjelleren. Bartendere bør merke seg all den gamle sherryen.

Siden auksjonskatalogen også inneholder viner fra vinkjelleren til nå nedlagte Bagatelle, er det en rekke klassikere, i mange årganger, denne gangen.

Hva med søt sherry fra 1830?

Men i tillegg til «the usual suspects» som kjente navn fra Bordeaux, Burgund og Champagnefinnes det også mer eller mindre vellagret vin fra California. Det er blant annet mulig å gjøre noen kupp på Ridge MonteBello. Siste årgang ut (2012) går for 1299 på polet og minstepris for 2011 er nede i 1120 for to flasker.

Slik smaker MonteBello 2011

Italia er godt representert, også med gammel vin fra Monsanto.

Derfor lagrer disse vinene så godt

Det finnes et godt utvalg av riesling, både søt og tørr, alt fra Jos. Christoffel jr. til Breuer.

Les om de lagringsdyktige vinene til Jos. Christoffel jr. her

Interessant å merke seg for bartendere er det forholdsvis store utvalget av gammel sherry tilbake til 1830, i form av px fra Alvear.

Auksjonskatalogen ligger klar hos Blomqvist fra kl 9 den 26. februar. Bud kan legges inn fram til avslutning den 9. og 10. mars.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Event Vinmesse 9. mars i Oslo

Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen