People in nature, Facial expression, Flash photography, Outerwear, Sky, Happy, Temple, Orange, Gesture, Sunlight








Tips til høstmusikk

- Høsten er vel ganske melankolsk, noe som passer meg og min musikk godt. Ellers har jeg nettopp oppdaget Phoebe Bridges som passer både været og sesongen helt perfekt, sier Gundelach.

Spillelisten Høststemning er akkurat det du trenger enten regnet pisker mot ruten, eller solen skinner så du tror det er t-skjortevær helt til du kikker på gradestokken og ser det er knappe ti grader ute. Du finner Gundelach, James Arthur og mange flere samlet på en perfekt sammensatt spilleliste vi har laget for deg.

- Nå lytter jeg mye på FINNEAS, og kanskje litt Miguel. Taking Back Sunday går ofte i loop. Og når desember nærmer seg, så rydder jeg plass til Michael Bublé» , sier James Arthur.








Tips til god høstmat

- Jeg er veganer, og stor fan av veganske alternativer til kjøtt så jeg kan lage en variant av den klassiske britiske søndagssteika eller pai som jeg kan ha masse saus på. Vegansk chili con carne, altså Chili sin carne, er alltid en vinner. Jeg er veldig glad i mat som passer til høstvær, sier James Arthur.

Tips til høstaktiviteter

- Jeg gjør mye yoga, sier Gundelach og fortsetter: - Det blir nok 5-6 dager i uken om ikke daglig. Jeg merker stor forskjell på kroppen om jeg har gjort yoga før jeg drar i studio eller ikke. Jeg fokuserer og puster bedre, og glemmer alle bekymringer for en stund, og anbefaler det til alle.

- Prøvde meg på yoga på ferie og så viste det seg at jeg var skikkelig god. Jeg bare naila skulderstående. Kanskje blir jeg en ekte yogi en dag? Ellers elsker jeg å gå tur i høstkulda. Det er noe med å ha på lue og skjerf, og kjenne at kulda biter litt (men bare litt) i kinnene, sier James og gir deg følgende tips til  å holde humøret oppe i mørke høstdager:

- Det blir bare mørkere og mørkere, så prøv å få deg litt frisk luft og dagslys hver dag. Sett på høstspillelisten og gå deg en kort tur i lunsjen, om så bare 3 til 5 låter lang. Alt som har med musikk å gjøre – skrive eller spille – får meg i godt humør. To motsetninger, gaming og trening, hjelper også masse, er James Arthur råd til deg.

Tips til ultimat høstkos

Også Gundelach liker å gå tur. - Høstfargene er så vakre, og jeg går gjerne lange turer hvor jeg ser på fargene og nyter det skarpe, gylne sollyset som er helt unikt for høsten. Jeg liker det koselige med høsten, som levende lys og ild i peisen. Dessverre har jeg ikke noe peis å fyre i, men jeg tenner lys - så det er ett tips!

Tips til noe godt i glasset eller koppen

- En annen høstfavoritt er Anisetta-kaffen fra Tim Wendelboe - det er en espressobasert iskaffe med anisfrø-sirup. Avhengighetsskapende! mener Gundelach og han fortsetter:

- For å få en ekstra boost anbefaler jeg å drikke noe godt. Enten du har litt chili og en marshmallow i kakaoen, velger deg en ekte champagne til østersene, en barbera til fårikålen eller starter dagen med en smoothie smekkfull av vitaminer.

- Jeg starter alltid dagen med en latte på havremelk. - Og siden jeg er britisk, så må jeg naturligvis nevne te. Og på kvelden så kan jeg la meg friste av noen fingerbredder Hennessey, røper James Arthur.

Håper at noen av disse tipsene falt i smak og at du vil sette på litt god musikk og gjøre noe som får deg i god stemning.

_______

Den kritikerroste norske artisten Gundelach er kjent som melankoliens prins, med musikk som forener elektroniske og organiske elementer. Gundelach er i stor grad inspirert av norsk natur og det er et slør av mystikk over kunsten han lager. Britiske James Arthur har gått fra suksess til suksess etter at han vant britiske The X Factor for et tiår siden, han krydrer popmusikken med både R&B og indie, men mest av alt er det stemmen som bergtar. Her i Norge har han hatt både singler og album på topplistene, og er aktuell med albumet «It Will All Make Sense In The End».




Musikken er like viktig som maten og drikken





Høsten er lik god mat og drikke, og ikke minst: Det som alltid hjelper for å sette høststemningen; musikk. Lytt til spillelisten mens du leser artistene Gundelach og James Arthurs høstfavoritter og tips. Og du kan selvfølgelig høre den igjen når du gjør andre ting, som å lage deg en god chili con carne eller kose deg foran peisen.








Art
People in nature, Vision care, Glasses, Sky, Cloud, Hairstyle, Beard, Plant, Neck, Sunglasses
Dress shirt, Flash photography, Facial hair, Forehead, Mouth, Neck, Jaw, Sleeve, Collar