Must for barolofansen

Must for barolofansen

Du kommer ikke utenom denne om du er en virkelig baroloelsker.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Mauro Mascarello lager erketradisjonelle baroloer . Og hans Mascarello Barolo Villero 2004 (95131) er intet unntak. Selv om den er eldre enn de fleste andre baroloer som lanseres i disse dager, er den langt fra moden.

Men til tross for at denne vinstilen bruker veldig lang tid på å bli drikkeklar, er den faktisk innsmigrende, takket være en aldeles nydelig frukt. Og et svært så balansert alkoholnivå. 13,5 prosent er det lenge siden vi har sett fra Barolo. Men fastheten er der, og det vil den være i mange år framover. Denne baroloen holder i minst 20 år.

Svært så piemontesisk

Trenger du noe som er enda mer tilgjengelig er både Mascarello Langhe Nebbiolo 2009 (95900) og Mascarello Toetto Langhe Freisa 2004 (95130) interessante bekjentskap, og kanskje særlig den siste. Freisavin er nemlig så piemontesisk som en vin kan bli, og med Mascarello bak spakene må det bare bli vellykket.

Men du må altså like den litt «grønn-bitre» stilen på tanninene. Har du en litt rustikk kjøttrett , for eksempel med lam, smelter de imidlertid som smør.

Mauro Mascarello overtok ledelsen av Guiseppe Mascarello & Figli etter faren i 1967. Selv om familien har laget barolo siden 1881, og har hatt parseller i Monprivato i Castiglione Falletto siden 1904, var det først i 1970 at Mauro separerte druene fra denne parsellen og dermed ga grunnlaget for toppvinen Monprivato Barolo 2005 (31875) som er en mye mer maskulin barolostil enn Villero.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Mascarello Barolo Villero 2011

Produsent:
Guiseppe Mascarello
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Barolo
Pris:
649,00 kr
Varenummer:
9513101
94 Poeng
Les smaksnotatene »

Mascarello Toetto Langhe Freisa 2009

Produsent:
Guiseppe Mascarello
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Langhe
Pris:
239,00 kr
Varenummer:
9513001
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Mascarello Langhe Nebbiolo 2009

Produsent:
Guiseppe Mascarello
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Langhe
Pris:
295,00 kr
Varenummer:
95900
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen