Mye snusk på Gladmat

Hele 57 deltagere ble kontrollert under årets Gladmat i Stavanger. Av disse har hele 45 brutt reglene for regnskap.

Det betyr ikke dermed at det foreligger straffbare forhold. Men når et så stort antall salgssteder og boder ikke følger retningslinjene bidrar det til å gi både Gladmat og Stavangers restaurantbransje et dårlig rykte, skriver Stavanger Aftenblad i en kommentar.
 
Store mangler
Under festivaler som Gladmat pålegger fylkesskattekontorene dagsoppgjør. Det er her det er funnet store mangler. I mange tilfeller er det ikke levert inn dagsoppgjør. Og dette er en skattemessig alvorlig sak, ettersom skattekontoret dermed ikke kan kontrollere om det er betalt skatt, eller om noen har sneket unna penger.
 
Ikke bevist
Kort sagt er det altså ennå ikke bevist at noen har unndratt skatt, men det hviler en mistanke rundt bodene som har fått påpakning fra skatteetaten.
 
"De som står på stand på Gladmat har et selvstendig ansvar, men Gladmat-administrasjonen må forholde seg til at festivalens rykte kan bli svekket. Dermed er tiden inne til å vurdere sanksjoner overfor dem som bryter spillereglene. Også restaurantbransjen har et ansvar for å rydde opp", heter det i kommentaren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen