Nå får du to favoritter i stedet for en

Nå får du to favoritter i stedet for en

En favoritt i det rimeligere prissjiktet har fått besøk av storebror. Det er det all grunn til å feire.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Lo Sang del Païs 2013 (48739) er en gjenganger i spaltene, og det med god grunn.

La den bli din favoritt også

Den skuffer aldri, men byr alltid på god saftighet og friskhet samt druetypen og Marcillac-appellasjonens lett rustikke, men akk, så sjarmerende karakter. I en relativt nyankommet 2013-utgave lever den opp til forventningene.

Super til lam

En årgang som har gitt en vin med noe mer fasthet og stor friskhet. Den blir helt super til høstens mer robuste lammeretter.

Her finner du spennende oppskrifter med lam

Dessuten har den fått selskap av en litt mer påkostet utgave. Men Dom. du Cros Marcillac Cuvée Vieilles Vignes 2012 (13399) er ikke påkostet i betydning «fatsminket», fatene den er modnet i er mer enn 30 år gamle. Disse store fatene er laget av både eik og kastanje.

Skikkelig høstvin

Det du må betale noen tiere mer for er den ekstra konsentrasjonen som druer fra eldre vinstokker gir. Til denne vinen er det brukt druer fra planter som er fra 45 til 100 år gamle.

Dette gjør gamle vinstokker for vinen

Resultatet er en svært så lekker og kompleks vin med veldig god dybde, og et godt alternativ til både Bordeaux og andre «høstlige» rødviner.  Den passer derfor til «alt» av kjøtt, så vel lam storfe som vilt.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Lo Sang del Païs 2015

Produsent:
Dom. du Cros
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Sør-Vest
Pris:
171,70 kr
Varenummer:
4873901
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Dom. du Cros Marcillac Cuvée Vieilles Vignes 2012

Produsent:
Dom. du Cros
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Sørvest, Marcillac
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
1339901
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen