Napa Valley får nytt underområde

Oak Knoll, Napa Valleys nye AVA (American Viticultural Area), blir offisielt innviet 26. april i år. "The Oak Knoll District of the Napa Valley", som området heter, ble godkjent i februar.

- Whoopie! Endelig!, uttalte Janet Trefethen fra Trefethen Vienyards da godkjenningen var i boks. Hun har jobbet i 10 år for at dette skulle bli en realitet.

En av de største hindringene for å etablere det nye området var usikkerheten om at likheten til "Oak Knoll Vinery" i Oregon ville forvirre konsumentene. Således ble løsningen at det nye vinområdet skulle kalles "The Oak Knoll District of the Napa Valley".

Oak Knoll blir Napas underområde nummer 14. Beliggene like nord for byen Napa dekker omkring 3350 hektar, der i overkant av 1400 hektar er egnet for vindyrking.

Oak Knoll District er Napas nest kjøligste område. Mest benyttet til dyrking av Chardonnay, men også Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Merlot er gode druer for dette området.

Omlag 40 av Napas vinprodusenter benytter i dag druer fra Oak Knoll, og godt og vel dussinet av dem er også plassert innenfor området.

- Det er akkurat kaldt nok her til å produsere vellykkede hvitviner, og samtidig varmt nok til å dyrke noen av de bestee rødvinsdruene, avslutter Janet Trefethen.

Les mer her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen