Når du først har begynt å leke deg med fennikel på kjøkkenet, blir du hekta

Oppskrifter med fennikel

(wmaster890)

Salater med fennikel

 

Salat med parmesan og fennikel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

100 g
parmesan
1 stk
salathode

Fremgangsmåte

Del fennikelen på langs og fjern rotfestet. Kutt bladene i meget tynne skiver. Bruk en ostehøvel eller en mandolin. Den kan også brukes til å skjære parmesanen i tynne skiver.

Bland fennikelstrimlene og salatbladene i en bolle. Lag en enkel dressing av olivenolje, sitronsaft, pepper og salt. Hell den over salaten og bland godt. Legg osteskivene på toppen eller bland dem inn i salaten og server. Pynt gjerne med fennikelbladene. 

Tips:
Hvis du blansjerer fennikelen i 2 minutter og så kjøler raskt ned med iskaldt vann, får du ut mer sødme og salaten blir enda bedre. 

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lyst på en annen salat så finner veldig mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Jarlsbergsalat med epler og fennikel

Fremgangsmåte

Press saften ut av limen, og bland den sammen med alt til marinaden.

Del fennikel i to og kok i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Avkjøl i kaldt vann.

La fennikelen renne godt av seg og skjær så i tynne skiver. Finnhakk eplet. Skjær skinnfrie båter av appelsinkjøttet.

Bland alt til salaten i en salatbolle og hell over marinaden.

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lyst på en annen salat så finner veldig mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sommersalat med fennikel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 stk
4 stk
1 pakke(r)
Dressing:

Fremgangsmåte

Forvell først asparges, sukkererter og neper i lettsaltet vann ca. 2-3 min. eller til alt er knapt mørt. ,Gjenta med fennikelskivene men de trenger bare 1-2 minutter, Skyll godt i rennende, kaldt vann.

Skjær reddik, sommerkål og isbergsalat i svært tynne skiver/strimler. Ha i iskaldt vann i 5 minutter. 

Bland alle grønnsakene bortsett fra fennikelskivene på et serveringsfat. Fordel røykelaks og kokte el stekte skalldyr over. Topp med frisk dill og fennikelskivene. 

Bland dressingen og fordel over salaten.

Server med varmt brød eller rundstykker og gjerne en rømmedip ved siden av.

Tips:
Du kan godt erstatte røykelaks med røykt ost. Her lærer du å røyke osten selv.

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lyst på en annen salat så finner veldig mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen