Norsk hotell på internasjonal toppliste

Så vidt åpnet, men likevel blant verdens hotteste hoteller.

Bortgjemt ved elva Valldøla, nord for Valldal på Sunnmøre - i retning Trollstigen, ligger Hotel Juvet. Mandag ble det åpnet av samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, men hotellet har allerede vakt oppmerksomhet ut over Norges grenser, skriver NTB.

Den britiske avisen The Sunday Times rangerer Hotel Juvet i selskap med blant andre W. Hotel Santiago i Chile, Andaz i New York, Boundary i London, The Armani Hotel i Dubai, Hotel Missoni i Edinburgh og The Yamu i Phuket.

Hotellet er tegnet av arkitektene Jensen & Skodvin. Det er et frittliggende landskapshotell som består av sju doble rom. Det passer nok best for spesielt interesserte, og sikkert også for den som har litt tykkere lommebok enn gjennomsnittet. Et rom koster fra 2 500 kroner.

For prisen får gjestene et designrom uten TV og telefon. Alt er innrettet på ro og hvile, og skuldrene skal senkes. Det finnes ingen andre forstyrrelser enn fuglekvitter og bruset fra elva Valldøla.

På baksiden er det ikke et eneste vindu. Foran er det bare vinduer og ingen gardiner. Ingen rom er like. "Spektakulært" er en mye brukt klisjé som passer godt til dette anlegget.

Knut Slinning (59) har brukt sparepengene sine på å bygge opp stedet. Han er tidligere lærer (i blant annet bedriftsøkonomi) og har drevet med eiendomsutvikling i Ålesund. Han har brukt alle pengene sine, 20 millioner kroner, på hotellet. Nasjonale turistveier har også bidratt med noen millioner, etter som hotellet ligger i rimelig nærhet til Gudbrandsjuvet. Arkitekten er den samme begge steder.

- Det er mer galskap og idealisme enn tanker om stor økonomisk avkastning bak satsingen, sier Slinning til NTB.
- Vi har hatt folk her som har tatt flyet til Vigra og leiebil derfra. Det har vist seg at de aldri har hørt verken om Geiranger eller Trollstigen. De har kommet direkte hit for å se på de arkitektoniske løsningene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen