Norsk øl til Lyon

Norsk øl til Lyon

Norsk øl skal leske ganer under matmesen Sirha i Lyon.
04 Januar 2013 - 14:10

Matmessen Sirha arrangeres samtidig med Bocuse d’Or, og det er første gang det kresne publikummet i Lyon får smake norsk øl.
Bryggeriene som reiser til Lyon i januar, er Nøgne Ø, Kinn, Ægir og Sundbytunet.

– Vi får daglig tilbakemeldinger fra kokker som ønsker å delta på den norske standen, og vi gleder oss til å samle de beste av de beste når vi skal vise frem norsk mat og drikke til bransjefolk fra hele verden, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen i NCE Culinology i en pressemelding.

Ølet skal serveres sammen med ulike retter av norsk sjømat. Rettene skal tilberedes av ledende norske kokker, med Arne Brimi, Harald Osa, Christoffer Haatuft og Heidi Bjerkan i spissen.

LES OGSÅ: Juleølet kan bli helnorsk

– Dette er en stor anerkjennelse for norske bryggerier. Vi gleder oss til å skjenke ølet til verdens fremste mat- og drikkemennesker, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri og drikkevareforeningen.

For første gang blir det en norsk felles stand under matmessen i Lyon. Målet er å profilere norsk sjømat, gode råvarer og drikke til verdens toppskikt innen gastronomi, samtidig som det skapes en god møteplass for å bygge nettverk.

Ørjan Johannessen fra Austevoll og Bekkjarvik Gjestgiveri deltar for Norge i Bocuse d'Or. Johannessen vant Bocuse d'Or Europe i Brussel i mars, og regnes som en av favorittene før mesterskapet.

LES OGSÅ: Gull til Ørjan Johannessen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak en lekker blåbærterte
Ukens kake

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test en alternativ vri på syrefrisk chardonnay – du vil ikke angre
+
Godbiter i pollisten

Test en alternativ vri på syrefrisk chardonnay – du vil ikke angre

Det er først og fremst druenavnet morillon som forvirrer, men vinen er så god chardonnay som den kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis
+
Ukens vin

Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis

Denne flotte spanske hvitvinen som finnes på de fleste pol, matcher den rikeste sjømaten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Dagens rett

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne

Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak en lekker blåbærterte
Ukens kake

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test en alternativ vri på syrefrisk chardonnay – du vil ikke angre
+
Godbiter i pollisten

Test en alternativ vri på syrefrisk chardonnay – du vil ikke angre

Det er først og fremst druenavnet morillon som forvirrer, men vinen er så god chardonnay som den kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du blåskjell i hvitvin på fransk vis:  moules mariniere
Dagens rett

Slik lager du blåskjell i hvitvin på fransk vis: moules mariniere

Blåskjell som på fiskerkonas vis er den norske betydningen av moules mariniere. En veldig lettlaget, men også riktig måte å presentere ferske blåskjell på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis
+
Ukens vin

Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis

Denne flotte spanske hvitvinen som finnes på de fleste pol, matcher den rikeste sjømaten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her