Ny italiensk favoritt

Søritalienske rødviner har fått skikkelig fotfeste i Norge. En kombinasjon av mye smak for en billig penge er en av forklaringene. Og akkurat slik er ukens vin som er ny på markedet og som garantert kommer til å få mange gode venner.

Torrevente La Rocca 2006 (46257) er en svært vellykket vin for åtte tiere. Duften er saftig og innbydende med kirsebær, mørke bær og søte frukter. Anslaget er saftig og godt, og de gode syrene holder seg helt ut i slutten som byr på lett bitterhet og snev av søt lakris. En ungdommelig vin som er veldig lett å like og som lar seg nyte så vel alene som til ikke for kraftige eller kompliserte retter. Men pasta av alle slag, kylling og pizza og andre "folkelige retter" er perfekt følge for denne vinen.

La Rocca er produsenten TorreVentos rimeligste og er laget av druene sangiovese, merlot og primitivo, og er en svært moderne søritaliener. Her er ikke noe fat, bare ståltank og målet har vært å få frem mest mulig frukt. Selv om TorreVento satser på en rekke internasjonale og nasjonale druer, er det likevel det lokale preget som dominerer. La Rocca skiller seg dermed noe fra produsentens hovedsatsning som er viner fra DOC'et Castel del Monte hvor den svært lokale druen uva di troia er sjef. Jordsmonnet i området er skrint og steinet. Vinmarkene ligger på rundt 300 meter over havet som sikrer nødvendig ventilering i dette hete landskapet.

Castel del Monte er et av de mest berømte landemerkene i området. Slottet som ble bygget i 1220 som jaktslott for keiser Fredrik den andre er nemlig åttekantet og dermed unikt, også globalt sett. Om ikke like spektakulært, så i alle fall vakkert nok, er det tidligere klosteret som nå huser TorreVento, et moderne fremstillingsanlegg. Romantikk på utsiden, effektivitet på innsiden. En utmerket kombinasjon. Særlig når avlingene kontrolleres. For høyt utbytte og dermed lav kvalitet har vært og er til dels en del av Sør-Italias svøpe.

TorreVento på polet:

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen