Nyhetene på polet november 2011 - Svakvin, fruktvin og alkoholfritt

Aase E. Jacobsen
02 November 2011 - 14:55

For unødvendig mange av de 73 produktene kommer fra våre naboland. Uten at det bidrar til noe kvalitetsløft. For kvaliteten på en slik lansering ville vært minst like høy om det bare var norske produkter med. Det er ikke minst øl en meget god dokumentasjon på. Også eple- og bærbaserte produkter, både med og uten alkohol. Så her har polfolket gått over bekken etter vann.Vanlige vinnyheter kommer i bakgrunnen med et slikt fokus. Og særlig når kvaliteten på det som lanseres gjennomsnittlig og relativt sett bare kan karakteriseres som grei. Noen lyspunkter finnes dog, og det i det folkelige hjørnet. De beste kjøpene denne gangen er en sjelden petit verdot fra Uruguay, et par fra Côtes du Rhône samt noen røde boksviner.

FIXME: not implemented embed type for object type : <embed VIEW="embeddedoldimage" SIZE="original" CUSTOM:OLDHEIGHT="166" CUSTOM:OLDWIDTH="125">Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomførtNyhetene som er i salg fra og med 5. november 2011 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. november 2011. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre. Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget november 2011. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.KatalogerFra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig, og denne er dessverre heller ikke tilgjengelig på nett. Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:• Total produktkatalog for perioden november/desember 2011 (1,55 MB)• Katalog med nyheter i basisutvalget for perioden november/desember 2011 (795 kB)• Liste med nyheter i basisutvalget for perioden november/desember 2011 (71 kB)• Liste med nyheter i bestillingsutvalget for perioden november/desember 2011 (134 kB) Tidligere lister finner du her: http://www.aperitif.no/index.db2?id=141674

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2011. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Gløgg

(84p)
Blossa Vinglögg
Altia Sweden
Sverige
94030 VSD - kr 94,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
InterBev
Farge og duft: Dyp kald rød. Godt balansert krydderduft.
Smak: Fyldig anslag, god syre, flott karakter, frisk og god utover, sitter godt, fine kryddertoner, men en tanke søt. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg.
Vurdering: En vellaget ferdiggløgg. (UÅ)
Laget av: Rødvin, sukker, nellik, kardemomme, krydder
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Blanding av bestanddeler.
Bestill her:

÷ (83p)
Snälleröds Glögg
Snälleröds AB
Sverige
10843 Trebuchet - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Excellars
Farge og duft: Dyp varm rød. Litt mye nellik.
Smak: Sødmefylt anslag, mye nellik og kardemomme, bra fylde, god sødme, fin friskhet, ganske moden frukt, men god. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg.
Vurdering: En ok gløgg. Vel verd prisen. (UÅ)
Laget av: Rødvin (Primitivo), nellik, kanel, ingefær, honning
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Blanding av bestanddeler, grunnvinen er økologisk dyrket.
Bestill her:

÷ (82p)
Grythyttan Vit Skogs Glögg
Grythyttan Vin
Sverige
94823 Vectura - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Farge og duft: Lys gul. Mye kardemomme ui duften.
Smak: Følger duften, overdose med kardemomme, bra sødme og frukt, men tørker noe utover. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg.
Vurdering: Litt mye kardemomme, men ok. (UÅ)
Laget av: Epler, bjørkesevje, krydder
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret eplemost blandes med bjørkesevje og krydder.
Bestill her:

Fruktvin

(85p)
Fejø Cider
Fejø Cider
Danmark
94492 Cuveco - kr 69,80 (37,5cl)
Basisutvalg, kategori 5
Eurowine
Farge og duft: Gullgul. Fin moden duft av epler og eplekjeller, noe mokka og smør.
Smak: Sødmefylt fruktig anslag, fint epleporeg, frisk stil, tørr finish. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En vellaget sider med en del sødme. Best innen et år eller to. (UÅ)
Laget av: 100% epler (Douce Moen, Douce Coet-Ligne, Bisquet, Bedan, Kermerrien, Avrolles)
Alkoholinnhold: 4,7% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Produsert tradisjonelt med 2 md. annengangsgjæring i flasken. Økologisk.
Bestill her:

(84p)
Liersider stille eplecider 2010
Egge Gård
Norge
94563 Cuveco - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
VINO
Farge og duft: Gullgul. Ren god epleduft med fin siderkatakter.
Smak: Flott syrlighet fra starten, fint perlende preg, god eplekarakter, men ikke veldig kompleks, frisk og god finish. (2010)
Bruksområde: Fet fisk, aperitiff.
Vurdering: En forfriskende og god sider og et godt lavalkoholalternativ. (2010)
Laget av: 100% Aroma-epler
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell produksjonsteknikk med bl.a. gjæring i ståltanker.
Bestill her:

Alkoholfritt

(86p)
VÅR Eple og Solbær 2010
FellesJuice
Norge
95049 FellesJuice - kr 94,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
FellesJuice
Farge og duft: Dyp rød. Søtlig duft av epler og solbær.
Smak: Saftig og frisk med dempet sødme, veldig god syre, lang ettersmak. (2010)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Et godt alternativ til rødvin. (2010)
Laget av: 85% epler (Aroma), 15% solbær (Narve Viking)
Alkoholinnhold: na% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ren, ufiltrert fruktmost. Uten tilsatt sukker. Tappet med lett pasteurisering.
Bestill her:

(85p)
Liereple med blåbær
Egge Gård
Norge
94586 Cuveco - kr 79,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
VINO
Farge og duft: Klar rød. Fin frisk duft av mørke og røde skogsbær, epler.
Smak: Epler i starten, også en del skogsbær, frisk og god, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Et friskt og godt alternativ til rødvin av typen barbera. (UÅ)
Laget av: 80% epler, 20% blåbær
Alkoholinnhold: na% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Produsert med basis i friskpresset most, ingen tilsetninger.
Bestill her:

(84p)
Liereple med bringebær
Egge Gård
Norge
94606 Cuveco - kr 79,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
VINO
Farge og duft: Kald dyp rød. Flott bringebærduft med noe urter.
Smak: Fyldig anslag, saftig og frisk med lett bringebærpreg, frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Et deilig og friskt alternativ til rød burgunder. (UÅ)
Laget av: 80% epler, 20% bringebær
Alkoholinnhold: na% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Produsert med basis i friskpresset most, ingen tilsetninger.
Bestill her:

÷ (82p)
Eplegløgg med plomme
Egge Gård
Norge
94568 Cuveco - kr 59,40 (75cl)
Basisutvalg,kategori 2
VINO
Farge og duft: Grumsete gyllenrød. Mye kanel og kardemomme samt anis.
Smak: Mye anis i starten, god sødme, fin syre, frisk finish, men anisen tar overhådn. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg.
Vurdering: Litt for mye anis. (UÅ)
Laget av: 60% epler, 40% plommer, stjerneanis, laubær
Alkoholinnhold: na% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Produsert med basis i friskpresset most, smaksatt med stjerneanis og laubær, kun naturlig sukker..
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Paprika smaker mye bedre på denne måten
Dagens rett
Ovnsbakt paprika og chili med geitost og chorizo

Paprika smaker mye bedre på denne måten

Denne australske oppskriften som igjen er inspirert av sørfransk tian, kan lages med og uten kjøtt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter multer

Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene

Multer er skogens og fjellets sterkt ettertraktede gull som de fleste elsker men noen hater. Kanskje fordi de bare har smakt dem som multekrem. Det finnes nemlig veldig mange forskjellige måter å bruke multer på.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Forsiden akkurat nå - 3

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. september

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Paprika smaker mye bedre på denne måten
Dagens rett
Ovnsbakt paprika og chili med geitost og chorizo

Paprika smaker mye bedre på denne måten

Denne australske oppskriften som igjen er inspirert av sørfransk tian, kan lages med og uten kjøtt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her