Dagens rett

Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Nyt søndagen mens middagen lager seg selv

Nyt søndagen mens middagen lager seg selv

Retter som passer seg selv er perfekt til helgemiddagen. Denne oppskriften er en av de mer smaksrike.
Redaksjonen
28 November 2020 - 01:00

Mange kvier seg for å lage lammestek, av frykt for at kjøttet ikke skal blir perfekt stekt, enn si for tørt. Men denne oppskriften på en skikkelig grytestek gir en søndagmiddag du sent vil glemme. For den kan knapt bli mislykket. Ikke tar den veldig lang tid heller.

Oppskriften ser kanskje lang og uoverkommelig ut, men bekymre deg ikke. Matlagingen kommer til å gå som en lek.

Se flere gode lammeretter her 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200 grader.
 
Rens hvitløken, og del hvert fedd i to på langs. Lag små fine snitt i kjøttet, og stikk halvparten av hvitløken i kjøttet.
 
Rens vårløken og skjær den i 2-3 cm store biter. Varm oljen godt i en jerngryte, tilsett vårløken og fres den gyllen.
 
Rens rotgrønnsakene og potetene, skjær alt i grove terninger og tilsett sammen med resten av hvitløken. Fres alt lett i oljen.
 
Tilsett halvparten av rødvinen og legg i kjøttet. Legg på lokk og sett gryten i allerede oppvarmet ovn.
 
La retten stå i ovnen i ca. 45 minutter. Med jevne mellomrom kan du med fordel lette på lokket, øse og helle sjy over kjøttet for å holde det saftig.
 
Bland så honning og soyasaus, og ha dette over kjøttet. Sett gryten tilbake i ovnen, nå uten lokk i ca. 45 minutter til. Hell fremdeles sjy over kjøttet med jevne mellomrom.
 
Ta en liten smak av kjøttet for å kontrollere at det har kokt lenge nok. Ta så kjøttet ut av gryta ca. 10-15 minutter før servering. Ta ut grønnsakene også og hold dem varme mens du lager sausen.
 
Sett gryta på en kokeplate, rør inn melet i sjyen og kok opp, tilsett resten av vinen og kraften/buljongen. La det hele få et oppkok, smak til med salt og pepper.
 
Skjær kjøttet i fine skiver, og legg det opp på serveringsfat med grønnsakene i bunnen og litt saus over. Server resten av sausen i en skål ved siden av.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her