Obskur drue - god vin

Knapt noe land har så mye "mystiske" druer som Italia. Men det er ingen grunn til å skue vinen på navnet.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Castelline 2005 (44897) fra Costaripa er laget av marzemino som er en drue med betydning kun for det begrensete stedet den dyrkes og for de som pugger vinkunnskap. Og stedet den dyrkes er ved Garda-sjøen . Men på "feil" side, på Lombardia-siden i vest, mens det er øst for innsjøen at de store amaronene og deres avleggere lages.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Morsom matvin
Vestsiden har sine også storheter, men der er ikke like kjente som de i øst. Like fullt lages det mye god vin her, blant annet av obskure druer. Marzemino skal imidlertid ha hatt en mer gloriøs fortid, men i dag er den redusert til Lombardia og en og annen parsell i Trentino.

Vår vin har mye karakter og til tross for sin ungdom er den fylt av moden bærfrukt. Den er bløt og innsmigrende men har samtidig et godt bitt som gjør den til en veldig matvennlig vin. En morsom vin å sette på bordet når du planlegger en klassisk steik eller andre ovns- eller grytestekte kjøttretter .

Ikke for kjelleren
Gropello er en like obskur drue som også har sin begrensete arena ved Garda-sjøen. Den har en enda mykere karakter og har aldri vært kjent for å produsere viner med stort lagringspotensial. Costaripas toppcuvée Maim er laget av bare gropello men blir i varme 2003 litt vel syltet i karakteren til å kunne forsvare den høyere prisen og bør absolutt ikke puttes i kjelleren.

Da er miksen med marzemino, barbera, sangiovese, cabernet og merlot for vinen Campostarne mer vellykket. Enda mykere mer krydret og en tanke mer sødmefylt enn Castelline men med den samme deilige saftigheten. Også denne en god matvin, også til grillet kjøtt .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Castelline 2005

Produsent:
Az. Agr. Costaripa
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Lombardia
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
4489701
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Campostarne 2004

Produsent:
Az. Agr. Costaripa
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Lombardia
Pris:
132,50 kr
Varenummer:
4166801
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Costaripa Garda Classico Maim 2003

Produsent:
Az. Agr. Costaripa
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Lombardia
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
4167001
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen