Dagens rett
Skap litt ekstra luksus med en forrett som denne tartaren av fisk og østers
Foto: (Sima_ha)

Skap litt ekstra luksus med en forrett som denne tartaren av fisk og østers

Sushi er én ting, og svært godt, men når det kommer til kombinasjonen av østers og rå fisk - da skapes magi.
27 Januar 2024 - 00:00

Til denne tartarten kan du bruke mange typer fisk, men aller best blir den med fetere fisk. Østers er jo veldig magert, så fiskefettet trengs. Om du ikke vil bruke oppdrettslaks eller ørret, er kveite eller uer alternativer. De aller mest bærekraftige fiskeslagene er sild og makrell. De kan vi ikke spise nok av - og de fungerer veldig godt i rå form. 

Fisk- og østerstartar

Fisk- og østerstartar

Fremgangsmåte

  1. Bruk renskåret fiskefilet som har vært fryst i minst 24 timer.
  2. Skjær fileten i bitte små terninger.
  3. Åpne østersene og ta vare på kraften.
  4. Kutt østersene opp i like store biter som fisken.
  5. Bland ingrediensene til tartaren og smak den til med østerskraft, salt og pepper.
  6. Saus: Rør sammen rømme, kremfløte og wasabi.
  7. Tilsett frisk presset sitron til sausen tykner litt og ha i finhakket gressløk.
  8. Bruk en stavmikser til å gjøre sausen jevn.
  9. Smak sausen til med eventuelt litt mer wasabi.
  10. Servering: Bruk former eller en kopp til å forme tartaren på hver tallerken.
  11. Fyll sausen i en kremsprøyte og legg så topper oppå tartaren.
  12. Pynt med rogn. 
  13. Server med tynne skiver ristet bagett.

Tips: Når du skal tine fiskefilet før bruk, kan du gjøre det raskt ved å legge fisken innpakket i plastpose i kaldt vann. Etter 10-5 minutter.  

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her