Dagens rett

Ostesufflé

En suffle er enkel og god fredagsmat. Sørg imidlertid for at familien lister seg stille forbi stekeovnen. Dersom suffleen faller sammen er du garantert ikke den første som opplever akkurat dét. Skulle så skje kan du jo trøste deg litt med et glass musserende cava fra Spania.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Jarlsberg-ostesufflé

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

3 dl
0.5 ts
5 stk

Fremgangsmåte

Suffléform, ca. 1¼ liter, i stekeovnen: 180 grader C, ca. 60 minutter.

Smelt smøret i en kjele. Rør i melet og spe med melken. Rør til sausen tykner. Smak til med salt.

Avkjøl sausen litt. Skill eggeplommene fra hvitene. Riv osten. Rør eggeplommene og osten i sausen. Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i soufflérøren. Hell røren i smurt form og stek souffléen.

Server den straks med brød, godt smør og gjerne en frisk salat til.

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen