Overrask med hjemmelaget sushi i dag

Slik lager du sushi selv

Sashimi hører med

 

Sashimi av kveite med tre sauser

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

200 g
Røkelakssaus
1 ss
Uni og urtesaus
100 g
kråkebollerogn, uni
5 ss
søt risvin
Bitter melon og ingefærsaus
0.5 stk
stk

Fremgangsmåte

Frys kveitefileten i minst to dager før du bruker den til sashimi. Sashimi er skiver av rå fisk som gjerne serveres med gode sauser, ris og marinerte grønnsaker ved siden av.
 
Kutt kveitefileten i tynne skiver og server med et utvalg av disse sausene:
 
Røkelakssaus:
Ha den finhakkede laksen sammen med løk og chili i biter i en morter og støt dette sammen. Tilsett olivenolje litt etter litt til du har en glatt saus. Smak til med pepper.
 
Uni og urtesaus:
Ha rognen i en morter sammen med de andre ingrediensene og bland godt sammen. Sett kaldt frem til servering.
 
Bitter melon og ingefær saus:
Del melonen opp i biter og støt denne sammen med  2 ss revet ingefær i en morter eller en blender. Ha i revet skall og saft av 1 lime, samt ½ rød chili og støt sammen. TIlsett olje litt etter litt til du har en glatt saus, smak til med salt og sukker.
 

Sendt inn av

Foto: Charmaine Cheung

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sashimi av ørret

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ss
wasabipulver

Fremgangsmåte

Skjær ørreten/laksen i skiver på ca. 1 cm. Bland wasabipulver ut i litt vann, som anvist på pakken.

Slik spiser du Sashimi:
Bland litt wasabi i soyasausen. Dypp ørret/laksebiten wasabi- og soyasausblandingen. Avslutt med en bit syltet ingefær.
 
Husk: All villfanget fisk som skal nytes rå skal fryses ned til 20 minusgrader i minst ett døgn før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise. Oppdrettslaks eller -ørret skal være parasittfri. Når du er i butikken, kan det være lurt å spørre om fisken i fiskedisken allerede har vært fryst.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen