Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Del fisken i fire jevnstore stykker og la dem trekke i saltlake i 8 min.
Hell på hvitvin og la den koke helt inn. Spe med kyllingkraft, én øse om gangen, og la kraften koke inn før neste øse helles på.
Rør inn smør når risen er mør, men fortsatt har en liten hard kjerne. Smak til med salt og pepper og hold risottoen varm.
Ta røttene opp, tørk dem og brun dem i grillpanne eller stekepanne penslet med olje.
Ta fisken opp av saltlaken, tørk den og bak den midt i ovnen til den er knapt gjennomkokt.
Legg opp fisken på varme tallerkner med tomatbåter over og risotto og skorsonerrøtter til.
Tips: Skorsonerrot er en fin grønnsaker som ikke alltid er lett å få tak i. Bruk da persillerot som et godt alternativ.
Lekre kveiteretter finner du her
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Weil Kiederich Turmberg Riesling Trocken 2015
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 329,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Dom. Vacheron Sancerre Rose 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Greywacke Wild Sauvignon 2016
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Bestillingsutvalget -
96 Poeng
Tissot La Tour de Curon Chardonnay 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 979,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Terras Gauda O Rosal 2017
Spania
Volum: 0.750 Pris: 198,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Dom. Vacheron Sancerre 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 289,90 Bestillingsutvalget

