Dagens rett

Ovnsbakt seifilét med persille og gressløk

Sei kan utvilsomt benyttes i mange retter, men som filet er den uovertruffen. Når den i tillegg blir ovnsbakt - ja da er alt bare velstand. Helgemiddagen er herved reddet. Husk endelig å kjøle ned vinen.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ovnsbakt seifilet med persille og gressløk

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 170 grader.

Skjær fisken i serveringstykker og tørk den godt. Strø over salt og pepper og legg den i et smurt ildfast fat. Legg ingrediensene til toppingen i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Fordel toppingen på toppen av fiskestykkene. Sett fisken i stekeovn og stek den ca 10 minutter ved 170 grader eller til skorpen er gyllen.

Lag tomatsausen:
Rens og finhakk hvitløk og løk og surr dem i olivenolje til løken er blank. Rens og skjær de øvrige grønnsaker i små terninger og ha dem opp i gryten sammen med løken. Tilsett tomatene og la sausen trekke på svak varme ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper og ha i persille ved servering.Server sausen til den ovnsbakte fisken gjerne med poteter eller ris ved siden av.

Sendt inn av

Foto: wando studios inc

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen