Bak noe skikkelig godt til morsdagen
(Foto: Frukt.no/Synøve Dreyer )

En slik sjokoladekake blir alltid vel mottatt

Sjokoladefondant

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

50 g
2 stk
0.5 dl
0.5 dl

Fremgangsmåte

Smelt smør og slå det over sjokoladen som er delt i biter. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør sammen.
 
Pisk egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn.
 
Smør 4-5 porsjonsformer med smør og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek de i ca 7 minutter på 180 grader nederst i ovnen.
 
La de få avkjøle i formene ca. 15 min. Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Pynt med bær og lignende. Når du setter skjeen inn vil myk sjokolade flyte ut.
 
Vispet lett dessertfløte eller iskrem smaker utrolig godt til en slik fondant.
 
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere lekre sjokoladekaker finner du her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen