Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 03 Februar 1998 - 15:04

    Davidoff og Magic

    Importfirmaet Strag byr på godsaker på sin stand på messen. Hva med å la en Davidoff kile ganen? Eller å teste den eneste gule vodkaen her til lands, magic?
    03. februar 1998
  • 03 Februar 1998 - 14:57

    Davidoff og Magic

    Importfirmaet Strag byr på godsaker på sin stand på messen. Hva med å la en Davidoff kile ganen? Eller å teste den eneste gule vodkaen her til lands, magic?
    03. februar 1998
  • 03 Februar 1998 - 14:51

    STORHUSHOLDNING 98

    Apéritif dekker Storhusholdning på Sjølyst fra og med i dag. På denne siden vil du finne store og små nyheter, også fra utstillerne.
    03. februar 1998
  • 02 Februar 1998 - 00:52

    Landets første akevittbar

    Trondheim by kom ikke ufortjent i mål med landets første akevittbar. Byen kan skryte av navn som Lysholm, en av Norges første akevittprodusenter. Akevittbaren som sikkert vil føre flere av Lysholmerakevittene, åpner 3. mars i Erich Christians Skjenkestue
    02. februar 1998
  • 27 Januar 1998 - 13:48

    Blodpriser fra Bordeaux

    De mange Bordeauxvinene i luksusklassen som blir lansert 7. mars er overpriset med 30-40 prosent. Glem derfor cru classé, sats heller på en cru bourgeois som Ch. Haut Brisey til en hyggelig pris.
    27. januar 1998
  • 08 Januar 1998 - 21:06

    Rydd plass for armagnac

    Armagnac selger ufortjent lite her i landet. Mindre enn én prosent av cognacomsetningen. Det er altfor lite. Det viser denne testen. Hvor hele 22 armagnacer av i alt 40 testet, får fire stjerner eller mer.
    08. januar 1998
  • 08 Januar 1998 - 20:55

    Frankrikes best bevarte hemmelighet

    Det hevdes at armagnac er en av Frankrikes mest ukjente kulturskatter, spesielt når det er snakk om brennevin. Mange tror sågar - og helt feilaktig - at den er en billigutgave av cognac. Bli med på vår lille reise i dette avsidesliggende området av Frankr
    08. januar 1998
  • 30 Desember 1997 - 16:41

    Nyt og lær på Bagatelle

    Oslos aller fremste mattempel, Restaurant Bagatelle i Bygdøy Allé 3, byr på en rekke muligheter til å lære mer om det du drikker og spiser.
    30. desember 1997
  • 30 Desember 1997 - 02:36

    VINKELNERLOTTERIET

    Her er trekningslista (trukket 19.01.98) fra vinterens store lotteri. Takk til alle for en flott innsats.
    30. desember 1997
  • 30 Desember 1997 - 02:20

    Bli med til Champagne 18.-22. mars 1998

    Allerede den 15. februar er det påmeldingsfrist til årets spennende studietur for medlemmer i Vinkelnerforeningen. Selve turen går den 18.-22. mars og omfatter besøk av syv til åtte sentrale champagneprodusenter. En unik mulighet til å bli bedre kjent med
    30. desember 1997
  • 20 Desember 1997 - 01:27

    Cognac komposisjon

    Verdens største cognachus bruker musikk både i sine promotiontiltak og i markedsføringen av sine ulike cognacer og ser på seg selv som cognackomponist.
    20. desember 1997
  • 20 Desember 1997 - 01:23

    Vin for frosne dager

    Hele 16 hvite og 22 røde viner fra januarslippet får tre stjerner eller mer og er verdt et nærmere bekjentskap. Apéritif gir deg nyhetene, men ikke bare det. Også matforslag og drikkefølge får du på kjøpet.
    20. desember 1997
  • 12 Desember 1997 - 17:39

    Whisky til 47.699 kroner

    Har du fire-fem titusener du ikke vet hva du skal bruke til, bør du investere i landets dyreste brennevinsflaske: Bowmore 1955 40 år gammel Single Islay Malt er tappet i et antall av 306 flasker, håndblåste, selvsagt. Prisen er vanvittig, kroner 47.699.
    12. desember 1997
  • 06 Desember 1997 - 00:40

    Smalahove, pinnekjøtt, sju slag og bøker under treet

    Er du sent ute med julegavene i år kan du hente matnyttige tips her. Apéritif anmelder en rekke bøker om mat og drikke som egner seg utmerket under treet. Ribbe er det suverene førstevalget på julaften. På seks av ti festpyntede julebord troner svineribba
    06. desember 1997
  • 06 Desember 1997 - 00:19

    Umulig eller utfordring

    Crossover-kjøkkenets mer eller mindre velsmakende kombinasjoner av norske og fremmede råvarer får stadig flere tilhengere blant kokkene som igjen skaper store utfordringer for vinkelneren. Per Mæleng gir deg bakgrunnen.
    06. desember 1997
  • 20 November 1997 - 18:55

    Fra sauehode til smalahove 

    Smalahove er ikke noe hokus-pokus. Smaken er som røykt pinnekjøtt. Men det er nok utseendet som skremmer de førstegangsspisende.
    20. november 1997
  • 13 November 1997 - 16:09

    Hardfør arktisk vinbonde

    I Lakselv fører Øyvind Finne med bærvinproduksjon i nedlagte meierilokaler sin kamp mot myndighetenes alkoholpolitikk. Den skaper en livsfarlig spritkultur som den tidligere sosionomen har sett skadene av med egne øyne.
    13. november 1997
  • 07 November 1997 - 21:49

    Den store misforståelsen

    Hvis du tror at et lett oksidert preg på champagnen er slik det skal være, tar du feil, i følge Billecart-Salmon, et av de mindre champagnehusene.
    07. november 1997
  • 07 November 1997 - 21:44

    Området Champagne og dets druer

    Lær om området og om druene som benyttes i verdens mest noble drikk; Champagne.
    07. november 1997
  • 07 November 1997 - 20:46

    Nostalgisk champagne

    Bli med til Veuve Clicquot Ponsardin, en av verdens største, og kanskje den aller best kjente, champagneprodusenter med Gul Enke på samvittigheten Nå lanseres en halvtørr champagne beregnet på topprestaurantene.
    07. november 1997
  • 07 November 1997 - 20:37

    Champagne - den perfekte matvin

    Champagne kan være en overdådig rik vin; mer enn rik nok til å møte de fleste intelligente utfordringer fra norsk natur og gastronomi. Kanskje den beste drikke til mat du kan finne.
    07. november 1997
  • 02 November 1997 - 01:50

    Tequila skyter fart

    De som trodde at tequila tilhørte 80-tallets løsslupne shots, tar helt feil. Tequila tar stadig markedsandeler, som mikser, og ypper seg nå også overfor det tradisjonsbundne brune brennevinet. Nå skal tequila nemlig også være brun og altså fatlagret. Få m
    02. november 1997
  • 28 Oktober 1997 - 14:14

    Juleøl i maten

    Juleøl er godt å drikke til maten, men visste du at du også kan bruke den i maten. Her får du en rekke oppskrifter der ølet setter spiss på blant annet oksefilet, lammelår, laks og bløtkake.
    28. oktober 1997
  • 12 Oktober 1997 - 01:50

    Bulgarsk vin

    Bulgarsk vin har erobret det norske markedet med rimelige og smakfulle viner. Apéritif gir deg her en rekke artikler om både de røde og hvite, om produsentene og deres overgang fra kooperativdrift til markedsøkonomi, om landet og dets historie. Her kan du
    12. oktober 1997
  • 12 Oktober 1997 - 01:44

    Markedslederen - Domaine Boyar

    Stadig flere tidligere kooperativer overtas av privatpersoner. Foreløpig har interessen fra vestlig kapital vært heller laber. En av de første investeringene kom fra PepsiCo som sendte over noen californiske vinmakere. Som takk fikk de enedistribusjon for
    12. oktober 1997