Dagens rett

Pai med kjøttdeig og rød småløk

Denne dekorative paien med sesongens løk skaper jubel

Denne dekorative paien med sesongens løk skaper jubel

Pai er en god utfordrer til så vel pizza som endre flate retter. Den kan lages både med og uten kjøtt - her er det sesongens løk som er stjerna.
14 August 2022 - 23:00

Det er helt umulig å ikke la seg friste av den lekre nyhøstede løken som er å få tak i nå i august. Til denne paien, velger du de minste utgavene. Eller deler en stor løk i båter. Det gjør samme nytten. 

Løken er nemlig ikke bare til pynt. Så fersk løk trenger ikke mye varmebehandling, men blir perfekt når den legges på toppen av en pai som dette. 

Mange flere lekre paier finner du her  

Se våre andre oppskrifter med sesongens ferske løk

Pai med kjøttdeig og rød stjerneløk

Pai med kjøttdeig og rød stjerneløk

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smør/margarin med melet og tilsett salt og vann.
  2. Elt deigen sammen og la den ligge kaldt mens du gjør klar fyllet.
  3. Finhakk løk, vårløk og hvitløk og fres det i en stekepanne sammen med kjøttdeigen.
  4. Tilsett salt, pepper og urter.
  5. Trykk deigen ut i en smurt paiform og la deigen henge litt utenfor kanten for å unngå at den krymper under steking.
  6. Prikk deigen godt med en gaffel.
  7. Forstek paibunnen på 200° C i ca. 10 minutter.
  8. Fordel fyllet i paiskallet.
  9. Bland sammen melk, egg og revet ost og hell over i paien.
  10. Sett småløkene oppå fyllet med toppene opp
  11. Stek paien på nederste rille ved 200 grader til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin gyllen farge, ca. 30 minutter.

Tips:
Hvis du ikke har småløk, kan du dele fersk rød løk i båter og fordele dem på toppen av fyllet. 
Hvis du lar stjerneløken ligge i litt varmt vann før du renser den, blir skallet enklere å fjerne.

Tips:
For en magrere paideig kan du godt bruke kesam eller cottage cheese isteden for smør/margarin.
Kjøttdeigen kan erstattes med aubergine som kutter i terninger og stekes på samme måte som det malte kjøttet. 

Mange flere lekre paier finner du her  

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her