Påskens beste lammeoppskrifter

Påskelam

(Bilde: Matprat.no)

Lammestek med ansjospesto

 

Lammestek med ansjospesto

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Ansjospesto

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 125 grader og lag ansjospesto etter oppskriften nedenfor.

Krydre låret med salt og pepper. Avpass saltmengden etter smaken på pestoen. Dekk låret med ansjospesto.

Lag små snitt i kjøttet med en spiss kniv og stikk rosmarinstilkene i kjøttet.

Sett i steketermometer i den tykkeste delen av steken og stek til termometeret viser ønsket temperatur. Ved 65 grader er kjøttet rosastekt, ved 70 grader er kjøttet gjennomstekt.

La steken hvile 10-15 minutter før oppskjæring (kjernetemperaturen øker da med ca 5 grader).

Server stekte poteter eller potetgrateng ved siden av, samt en frisk grønn salat eller ratatouille .

Ansjospesto:
La laken renne fra og tørk ansjosen i papirhåndkle.

Rens og del hvitløken i mindre biter.

Ha ansjos og hvitløk over i en liten blender. Sett i gang maskinen og tilsett olivenolje dråpevis inntil all oljen er ispedd og mosen er passe tykk.
 
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen