Dagens rett

Pasta med sardiner og pesto

Har du gode tomater, en boks sardiner og pesto, trenger du bare pasta for å være i mål
Foto: (Godfisk.no)

Har du gode tomater, en boks sardiner og pesto, trenger du bare pasta for å være i mål

Du kan selvsagt bruke ferdigpesto fra butikken, men hjemmelaget pesto smaker aller best, i hvert fall nå om sommeren hvor basilikumen er på sitt mest intense.
16 August 2022 - 00:00

Sardiner på boks er trendy, så da vet du det. Så luksuriøse er de at de serveres mange steder rett fra boksen. Da trenger du bare godt brød til.

Det er selvsagt smaksforskjeller på varene fra de ulike produsentene, noen bokser inneholder større og fisk av ypperste kvalitet og atter andre bruker den beste olivenolje. Det er selvsagt et pluss. 

Men det er ingen grunn til å sardinboksene du finner i alle butikker med merkenavnet King Oscar. Det er brisling som brukes i disse, all den tid det er den undergruppen av sild som fanges utenfor vår kyst. 

Brisling (Sprattus sprattus) er litt mindre enn sardiner (Sardina pilchardus) som har fått sitt navn etter øya Sardinia. Det er altså en sildesort som knyttes til Middelhavet, men også Atlanterhavet opp til de britiske øyer.

Det r ikke lett å se forskjell på disse småsildene, men så selges de sjelden i fersk tilstand, det meste blir hermetisert. Og det er jo bra med tanke på bærekraft og holdbarhet.

Fra 2021 er dessuten brisling igjen grønnlistet så da er det bare å nyte så ofte som mulig. Den er proppfull av nyttige næringsstoffer, og ikke minst veldig anvendelig. Neste gang du lager pizza, dropper du kjøttdeigen til fordel for en boks fra King Oscar.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Pasta med sardiner og pesto

Pasta med sardiner og pesto

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannet.
  2. Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.
  3. Del cherrytomater i to og finhakk basilikum.
  4. Bland pasta med sardiner, cherrytomater, pinjekjerner og pesto.
  5. Drypp over olivenolje og dryss med basilikum.
  6. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Tips: Server pastaen med godt brød.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem
+
Tester

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem

En akevitt, og et par-tre rødviner, men de fleste andre vinene kan du styre unna - eller kjøpe på polet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek
Dagens rett

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek

Uansett hva du velger, får de en varm innpakning i den riktig så krydrete couscousen. Hvor krydret den skal være, bestemmer du selv,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo
+

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo

Mens det tidligere var et skille mellom de moderne baroloprodusentene og de tradisjonelle, er dette skillet på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre oppgaver i kjølvannet av klimaendringene og den økte etterspørselen etter barolo.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte
+

Møt Vietto-familien - en typisk vinprodusent i Piemonte

Piemonte handler om tradisjoner som holdes i hevd av en lang rekke familier. Men også disse trykker den nye trenden med enkeltvinmarksviner, MGA, til brystet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem
+
Tester

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem

En akevitt, og et par-tre rødviner, men de fleste andre vinene kan du styre unna - eller kjøpe på polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek
Dagens rett

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek

Uansett hva du velger, får de en varm innpakning i den riktig så krydrete couscousen. Hvor krydret den skal være, bestemmer du selv,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt smaken av elegante viner fra Burgund og Limoux
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 16. oktober

Nyt smaken av elegante viner fra Burgund og Limoux

Smak hvorfor viner fra Burgund og Limoux er så ettertraktet blant vinelskere verden over.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo
+

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo

Mens det tidligere var et skille mellom de moderne baroloprodusentene og de tradisjonelle, er dette skillet på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre oppgaver i kjølvannet av klimaendringene og den økte etterspørselen etter barolo.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her