Dagens rett

Pasta med sardiner og pesto

Har du gode tomater, en boks sardiner og pesto, trenger du bare pasta for å være i mål
Foto: (Godfisk.no)

Har du gode tomater, en boks sardiner og pesto, trenger du bare pasta for å være i mål

Du kan selvsagt bruke ferdigpesto fra butikken, men hjemmelaget pesto smaker aller best, i hvert fall nå om sommeren hvor basilikumen er på sitt mest intense.
16 August 2022 - 00:00

Sardiner på boks er trendy, så da vet du det. Så luksuriøse er de at de serveres mange steder rett fra boksen. Da trenger du bare godt brød til.

Det er selvsagt smaksforskjeller på varene fra de ulike produsentene, noen bokser inneholder større og fisk av ypperste kvalitet og atter andre bruker den beste olivenolje. Det er selvsagt et pluss. 

Men det er ingen grunn til å sardinboksene du finner i alle butikker med merkenavnet King Oscar. Det er brisling som brukes i disse, all den tid det er den undergruppen av sild som fanges utenfor vår kyst. 

Brisling (Sprattus sprattus) er litt mindre enn sardiner (Sardina pilchardus) som har fått sitt navn etter øya Sardinia. Det er altså en sildesort som knyttes til Middelhavet, men også Atlanterhavet opp til de britiske øyer.

Det r ikke lett å se forskjell på disse småsildene, men så selges de sjelden i fersk tilstand, det meste blir hermetisert. Og det er jo bra med tanke på bærekraft og holdbarhet.

Fra 2021 er dessuten brisling igjen grønnlistet så da er det bare å nyte så ofte som mulig. Den er proppfull av nyttige næringsstoffer, og ikke minst veldig anvendelig. Neste gang du lager pizza, dropper du kjøttdeigen til fordel for en boks fra King Oscar.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Pasta med sardiner og pesto

Pasta med sardiner og pesto

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannet.
  2. Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.
  3. Del cherrytomater i to og finhakk basilikum.
  4. Bland pasta med sardiner, cherrytomater, pinjekjerner og pesto.
  5. Drypp over olivenolje og dryss med basilikum.
  6. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Tips: Server pastaen med godt brød.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her