Dagens rett

Svinekotelett med salsa og pestopoteter

Pesto og salsa setter fart på koteletter og poteter
Foto: (VichoT)

Pesto og salsa setter fart på koteletter og poteter

Når svinekoteletter møter pesto, mister de det hverdagslige preget. Det gjelder også potetene. En lettlaget salsa bidrar med farge og friskhet.
17 Mars 2023 - 02:00

Svinekoteletter har ikke det beste ryktet. Årsaken er at kjøttet er så magert, at det tørker raskt under varmebehandlingen. For å være sikker på at så ikke skjer, kan du velge nakkekoteletter siden de har bedre fettmarmorering. 

Svinekotelett med salsa og pestopoteter

Svinekotelett med salsa og pestopoteter

Fremgangsmåte

  1. Salsa: Ha ingrediensene i en blender og kjør til mos. Tilsett mer olje om den er for fast. Smak til med salt og pepper. 

  2. Tips: Om du bruker soltørkede tomater som ikke har vært i olje, legg dem i kokende vann i 10 minutter, for å bløtes. Bruk bløtevannet til å spe med.

  3. Pestopoteter: Skjær potetene i skiver, del dem i to eller behold dem hele om de er små.

  4. Pensle med pesto, dryss og paprikapulver og salt og pepper.

  5. På grillen: ha potetene i en alu-form og stek dem gjennom. I ovn eller panne: Ha potetene i en ildfast form eller stekepanne og stek gjennom. 

  6. Svinekoteletter: Smør pesto på svinekotelettene og grill eller stek dem i pannen med litt olje, på begge sider. Dryss over salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her