Kjøttboller kan brukes på mange måter, servert i tomatsaus er manges favoritt . det er det også om kjøttboller og tomatsaus serveres som pizza. Kanskje det blir den nye og absolutte favoritten.
Dagens rett

Foto: (LauriPatterson)
Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.
04 Juli 2025 - 00:00
Pizza med kjøttboller

Fremgangsmåte
- Pizzadeig:
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse. - Kjevle deigen ut på et stekebrett og fordel tomatsausen utover.
- Skjær mozzarella i terninger og fordel oppå tomatsauen.
- Legg kjøttboller på toppen. Frisk basilikum til slutt.
- Stek på 240 grader i ca. 10 minutter til osten er smeltet og er lett gyllen.
Slik lager du ekstra gode kjøttboller
Tips: Om tomat/pizzasausen er veldig flytende, kok den inn slik at ikke pizzabunnen blir bløt.
Tips: Du kan godt bruke grove pølser i stedet for kjøttboller.
Tips: Ekstra travelt? Bruk gjerne pitabrød som pizzabunn - eller kjøp den ferdig.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Deilig enkel pizzasaus

Fremgangsmåte
Lag tomatsausen ved å blande alle ingrediensene i et desilitermål eller bolle med høye kanter, og kjør blandingen med stavmikser til en glatt og jevn konsistens.
Se alle våre oppskrifter på pizza
Slik lager du pizzadeigen selv
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du tomatsaus

Fremgangsmåte
- Kok opp vann og skjær et kryss i bunnen av hver tomat.
- Skåld tomatene i kokende vann til skinnet har løsnet (1-2 minutter).
- Ta tomatene opp fra vannet og legg dem i en skål med kaldt vann til avkjøling. Ta skinnet av tomatene, rens ut frøene og finhakk tomatkjøttet.
- Finhakk løken og surr den blank i smør ved middels varme sammen med finhakket frisk basilikum og tørket oregano.
- Tilsett tomatene og la det hele småkoke til tomatene er møre.
- Til slutt tilsettes crème fraîche/seterrømme. La sausen få et oppkok og smak til med salt og pepper.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Forsiden akkurat nå