Pizzadugnad

Til tross for at pizza er det enkleste du kan lage selv, velger de fleste å raske med seg ukens pizzamiddag fra frysedisken. Og det er skikkelig trist at så mange frarøver seg selv og sine nærmeste gleden over å spise god pizza. Her får du noen noen enkle råd samt oppskrift.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pizzadugnad

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene godt i en bakebolle. Tilsett vannet og kna deigen til den er jevn og seig. Det krever kanskje litt muskler, så la en voksen ta seg av det. Om deigen virker tørr i begynnelsen, vær likevel tilbakeholden med å tilsette mer vann. Med god elting skal det ikke være nødvendig. Dekk med plast eller lokk og sett på et lunt sted (uten direkte trekk) i minst 12 timer, gjerne et døgn. Del deigen i to like store deler og kjevle den ut (bruk minst mulig mel til utkjevlingen) så tynt som mulig slik at den passer til en firkantet bakeplate (dekket med bakepapir).

Fordel tomatsaus i et tynt lag utover og øvrige ingredienser på toppen av dette. Eventuell ost og friske urter til slutt før pizzaen settes inn i ovnen ved 300 grader (NB over- og undervarme) i 8-10 minutter.

Tomatsausen:
Varm olivenolje i en stekepanne og fres løk og hvitløk til det blir mykt. Tilsett paprikapulver og la frese med noen sekunder. Ha i vinen og la det hele koke helt inn. Tilsett tomatene, oregano og sukker. Kok opp og la småkoke i minst 15 minutter uten lokk. Bruk eventuelt stavmikser til å gjøre sausen helt jevn. Smak til med salt og pepper.
 
Alternative ostetyper pr. pizza:
1 pk (125 g) mozzarella (helst av bøffelmelk da den er fetere) kuttet i små terninger - en selvfølge til perfekt pizza og passer til alle typer topping men vær oppmerksom på at mozzarella inneholder mye vann og kan gi en litt bløt pizza.
100-125 g revet industrimozzarella (som er noe helt annet) eller norsk ost (Jarlsberg el.l.) - dette er barnas favoritt og et alternativ for at ikke mozzarellaen skal gjøre pizzaen bløt.

1 pk naturell Haukeli-geitost (legges i små klatter oppå) - passer fint sammen med røykt laks
 
150 g fetaost - passer fint sammen med kraftig spekemat og selvsagt svart oliven og syltet grønn chili.
 
Friske urter på toppen:
Friske oreganoblader - passer til alt
Friske timianblader - passer til mye, spesielt spekemat
Finhakket estragon eller kjørvel - passer til røykt laks samt all annen sjømat.
 
Siste finish:
Legg en neve ruccula eller noen store basilikumblader oppå den stekte pizzaen
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen