Dagens rett

Potet- og purreløksuppe

En tykk og jevn suppe med deilig kyllingkjøtt smaker vel godt på en kald januarettermiddag? Raskt og enkelt lar denne retten seg tilberede, så en eventuell kombinasjon med nedpakking av julepynten er herved foreslått. En deilig og ikke minst rimelig tysk hvitvin anbefales deg i dag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Potet- og purreløksuppe

Antall porsjoner

3-4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

200 g
4 dl
2 dl
kyllingkraft/buljong

Fremgangsmåte

Grønnsaker kuttes i treninger og freses litt i smør i gryte til det blir blankt men det skal ikke ta farge. Hell melk, fløte og kraft over, og kok i ca. 25 minutter.

Hell alt over i en blender og kjør sammen til du får en jevn suppe. Sil og tilsett smør. Smak til med salt og pepper.
 
Del kyllingbrystet i strimler og stek det i litt smør i en panne til det har fått en fin farge. Krydre kyllingen med litt salt og nykvernet pepper og legg kyllingen i suppen ved servering.
 
Tips: Her kan du også bruke ferdig stekt eller grillet kylling som du varmer lett før du tilsetter i suppen.
 
Denne suppen kan også serveres kald på varme dager.

De beste suppene

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen